Към съдържанието

  • Log In with Google      Sign In   
  • Регистрация


                       


Автор

Информация за файла

  • Качен: 13 яну 2013 15:10
  • Последно обновен: 01 фев 2018 21:48
  • Размер: 8,54MB
  • Прегледи: 2947
  • Сваляния: 298

Свали 1930 При нозете на Учителя -Кришнамурти

- - - - -Още снимки
Слагам тук един откъс от книгата "Мистерии в зората на епоха Водолей" на Христо Маджаров, в който става въпрос за Кришнамурти.

„„Звездата на Изток"

През следващите няколко месеца, Ледбийтьр го водел всяка нощ в астрално тяло при Учителя Кутхуми за 15-минутна инструкция. Сутрин Кришнамурти се стараел да записва тези инструкции. Тези бележки комбинират теософското учение с определени основни принципи на Будизма. Ледбийтър незабавно ги редактирал и публикувал като малка книжка-„При нозете на Учителя".15 Скоро тя била преведена на 27 езика, включително на български.16 Въпреки, че авторът бил Алционе, хората от цял свят пращали писма до Теософското общество и благодарили на Кришнамурти. Читатели казвали, че неговите думи променили живота им.

В края на 1908 г., на връщане от обиколка в САЩ и Европа, където говорила за близкото идване на Новия световен Учител, Ани Безант видяла за пръв път двамата братя на железопътната гара в Мадрас. Тя следяла обучението им в Главната квартира на Т.О. в Адияр, докато един ден решила да направи ситуацията официална.

1910 г. Цели дни и нощи Ледбитър и Кришнамурти се затваряли в покоите на Ани Безант, когато била на конференция в Бенарес. Там те напускали телата си, пътували далеч, за да получат инструкции от астрапния план, и се завръщали внезапно, само за да се хранят.”
бил обявен за глава на ордена, а Ани Безант и Ледбийтьр - за регенти. Там пророкували, че Кришнамурти бил в друг живот ученик на Буда; че в 48 предишни животи той се казвал Алционе, а брат му - Мизар. Ледбийтър твърдял, че Учителят Кутхуми му възложил да го подготви за неговата велика съдба. Пресата отразявала събитията. Списание „Предвестникът на Звездата" било издавано в Адиар в 25 000 тираж и се разпространявало в 50 страни.

По него време „Daily News" цитира Кришнамурти:

„Аз изпитвам безспирно преклонение пред Буда!"

Неочаквано д-р Рудолф Щайнер, ръководител на германската секция на Т.О., отрекъл Кришнамурти като духовна алтернатива.

Нека си припомним жалоните на неговия забележителен път.------------------------------------------------------------------------

Тук поставям и спомени на Н.Дойнов и М.Тодорова за Кришнамурти и Учителя.

Николай Дойнов - http://petardanov.co...мировия-учител/

Мария Тодорова - http://petardanov.co...-и-кришнамурти/

Случайни файлове