Към съдържанието

  • Log In with Google      Вход   
  • Регистрация


                       


МОЛИ СЕ ЗА ЖИВИТЕ ХОРА, НОСИТЕЛИ НА БЪДЕЩАТА КУЛТУРА


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 Albena

Albena

    Отличен работник

  • Потребител
  • PipPipPip
  • 1120 Мнения:

Публикувано 13 август 2011 - 13:33

МОЛИ СЕ ЗА ЖИВИТЕ ХОРА, НОСИТЕЛИ НА БЪДЕЩАТА КУЛТУРА


И когато се молиш, влез в скришната си стаичка. Какво ще правиш там? Ще се запознаеш с човешките души, ще почнеш да ги разбираш и да се разговаряш с тях. И тогава, като срещнеш човек, ще го познаеш и ще си кажеш: "Ето Човекът, когото търся!"

Влез в скришната си стаичка. Коя е тази стаичка? Тя е единственото неопетнено място в човешкия свят. Тя е най-чистото място, дето човешко око не е прониквало, нито човешко желание се е проявявало, нито човешка воля е действувала. Човешката душа влиза в това девствено място и оттам отправя молбата си към своя Отец. Казваш: "Не мога ли да се моля в църквата, някъде вкъщи или на улицата?" Не, можеш да се молиш само в скришната си стаичка, която е вътре в теб. Бог е определил това място със закон, който има отношение към бъдещето, а то е светло и велико!

Молитвата не се заключава в палене на свещи и кандила, нито в поклони, но в участието, което вземаш в живота на твоя ближен. Силата на молитвата седи в това, като се моли човек, да впряга всичките си добродетели на работа.

И тъй, молитвата е най-важната работа в живота. А що се отнася до това как да се молите, туй е лична работа, която всеки сам трябва да научи. Ако аз ви науча да се молите, вие ще чувате само едно ехо, което най-после ще Ви дотегне и ще се откажете от молитвата. А тя има смисъл само тогава, когато излиза от дълбочината на душата. И понеже молитвата е един израз на душата, то с нея трябва да искаме това, което нашият дух желае.


Facebook коментари
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни