Jump to content

ЛЮБОВТА - ЕДИНСТВЕНИЯТ ЗАКОН


Recommended Posts

ЛЮБОВТА - ЕДИНСТВЕНИЯТ ЗАКОН

БОГ не се подчинява на никакъв закон! Любовта е от БОГА.

“Добрите и лошите”, стр. 28; 27

В Божията Любов няма закони. Тя е закон сама за себе си. Няма закон, който може да ограничи Любовта.

“Ключът на живота”, стр. 15; 68

Докато изучава нещата, човек е подчинен на законите и правилата. Щом ги изучи и стане майстор, той има право да ги изменя. Тогава идеята определя положението на нещата. Един е законът, който може да изменя всички закони. Това е законът на великата Божия Любов. И тогава, като казвам, че трябва да любите, имам пред вид оня, който е завършил своето учение. Той е свободен, има широк замах в действията си. Той има право да изменя човешките закони и да изнесе идеята си в нова, завършена и съвършена форма.

“Сеятелят”, стр. 55-56; 11

Казал съм в събота никой да не ме безпокои горе. Него ден се заредят и започнат да тропат на вратата: трак-трак-трак. Аз виждам, че туй е от Любов – Любовта прескача заповедите. Като обичаш някого, без закон е. Щом имаш Любов, няма закон. Казвам на себе си: “Погрешката е в тебе, че седиш в стаята. Излез горе в планината, няма да те безпокоят. Седиш тук и даваш заповеди. Не стой тук, иди по планината”. Всички ще изпълнят закона, ще кажат: “Учителя го няма”. Щом е така, няма закон, нямам право да кажа: “Не хлопайте на врата”, понеже, като проповядвам по Любов, не може да турям закон. Щом туря: “Да не хлопате”, създавам закон, значи не е по Любов, нищо повече.

“Най-малката и най-голямата Любов”, стр. 33-34; 177

Никой не трябва да върши нещата по закон. Един закон съществува за всички хора, но всеки ще го разбере по своему. Един е законът на Любовта, но ти ще го приложиш, както знаеш.

“Най-великата наука”, стр. 190; 190

Досега аз не съм намерил по-лесен закон от закона на Любовта. Всичките закони, които сме изпълнили, започват все от там.

“Тази заповед приех от Отца Си”, стр. 419; 134

Ние сме призвани не за оня свят, но сега вие трябва да работите. Къде ще бягате? Един закон има. На Любовта човек или трябва да се подчини, или да бяга от нея.

“Пътят на живота”, стр. 272; 182

Любовта е единственият закон, който само БОГ може да прилага в света. Любовта изключва всякакви закони, всякакви правила. Оттук изваждаме следното заключение: ако глупецът живее без закон, той е нещастен; ако мъдрецът живее със закон, и той е нещастен. Следователно глупецът трябва да живее със закон, а мъдрецът – без закон.

“Умовете им”, стр. 211; 47

Няма по-меко и отстъпчиво нещо от Любовта. Тя, сама по себе си, е закон. Живейте в тоя закон, в който всички неща са възможни и реализуеми.

“Малките величини”, стр. 200; 192

Само Любовта е, която умножава нещата. Ако имаш този закон на Любовта, ти можеш да умножаваш.

“Гладни и сити. Единение и разединение”, стр. 115; 144

Аз считам малкото и голямото за едно и също нещо. При закона на Любовта малкото и голямото ги считам за едно, без никакво различие. А пък щом няма Любов, има различие вече.

“Законът на молитвата”, стр. 153; 119

Законът е за грешните. За праведните в Любовта има само един закон. Който служи на Любовта, има само един закон, а който не служи на Любовта, хиляди закони има.

“Една свещена идея”, стр. 164; 157

Вън от Любовта действа съдбата, вътре в Любовта – Волята Божия. Туй трябва да го знаете. БОГ е възвишеното и благородното в света. Любовта е един велик закон, т.е. сама по себе си тя не е закон, но се проявява в един велик закон в света.

“Свобода, знания и мир”, стр. 13; 27

Единственото нещо, което не се подчинява на закона, това е Любовта. Защо? Защото тя сама е закон. Ако Любовта би повярвала в закона, тя щеше да направи престъпление. Законът е подчинен на Любовта. Тя сама е закон на себе си, няма нужда от други закони. Това, което тя прави, е закон.

“Божията Воля”, стр. 244-245; 190

Искате ли да живеете идеално, да бъдете в хармония с всички живи същества, отворете душите си за Божественото. Законите на Божественото са закони на Любовта. Те не са писани както човешките закони. Те не подлежат на промени както човешките. Законите на Любовта са написани в човешката душа.

“Правилни връзки”, стр. 26; 84

В закона на Любовта изключение няма.

“Аз съм истинната лоза”, стр. 84; 19

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...