Jump to content

Recommended Posts

МЪДРОСТ

Вторият основен закон е приложението на Мъдростта и на знанието. Разумният свят изисква от всички хора да учат с постоянство и Любов. Човек живее, докато учи.

“Основните закони”, стр. 309, 310, 313; 17

За Вътрешната Школа се изисква стремеж за образуване на връзка с Първия Принцип в света. Тази връзка стои в едно – да изчезне съмнението; а първата ¢ проява е Любовта. И понеже тази Първична Причина действа по закона на Всемирната Мъдрост, не можем да допуснем, че в нея има изключения и погрешки.

“Достатъчна е една запалена свещ”, стр. 258; 200

За Христовото учение казват: “Тази звезда, туй учение е разумното Слово Божие. От светлината излиза Словото”. Законът е много верен. Там дето има светлина в човешкия ум, разумното Слово може да се вмести. Там, дето има светлина в човешкото сърдце, Любовта може да се вмести.

“Видяхме звездата”, стр. 27; 30

Истинското знание има отношение само към Божествения живот, към Свръхсъзнателния и подсъзнателния живот. Този закон е само за Божествения свят.

“Отвори им умовете”, стр. 86; 25

Ако имаше истинска радост в света, тя би донесла най-голямото веселие. Веселието е по-високо от радостта. Значи хората се радват, а БОГ се весели. Как иде веселието? По закона на Мъдростта.

“Най-голямо веселие и най-малка радост”, стр. 124; 54

При сегашните условия се изключва влиянието на страха. Методът на страха е минал. Соломон е казал: “Начало на Мъдростта е страхът Господен”. Прав е Соломон, но това беше по закона на инволюцията. Сега ще внесем друго правило: “Начало на Мъдростта е Любовта”.

“Първото място”, стр. 167; 109

Всеки, у когото Мъдростта не е чиста и мирна, ще умре, ще се сплуе. А това подразбира, че в Невидимия свят има други закони, според които твърдата материя трябва да се превърне в мека, за да стане годна за живот. Следователно, заради другите условия, нашето тяло трябва да стане жертва на този закон.

“Мъдростта”, стр. 126; 201

Докато е на Земята, човек ще изучава земните закони и ще се съобразява с тях. Като отиде на Слънцето, той ще изучава законите, които действат там. Законите на Слънцето са закони на Мъдростта.

“С огън и сол”, стр. 312; 80

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...