Jump to content

11. РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ 1937 година (Учителят говори)


Recommended Posts

РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ 1937 година (Учителят говори)

 

Човек е пратен на земята да учи Любовта и Христос се роди на земята за да покаже Любовта. А Любов е това, в което влизат Мъдростта и Истината. Любовта изпъжда навън всеки страх. Човек трябва да мисли, че всичко, което се случва, е за добро за онези, които любят Бога. Така като мисли човек, той настройва тялото си да издържи всичко и разбиранията (впечатленията) му за нещата по този начин ще бъдат пълни. Човек не трябва да се спира на едно място, а да върви все по-нагоре. Всяка година донася нещо на детето, а старият не съжалява, че е остарял. Човек остарява от егоизъм, а се подмладява, когато е влязъл в Божията Любов и като отива на онзи свят, той отива с Любов. Сега са нужни хора, чрез които да се изяви Божията Любов, просветени хора в любовта, защото сега се говори за Любовта, но не се прилага.

 

За да може човек да стане проводник на Любовта, той трябва да мисли за Бога и да се моли тайно. Да чете беседите и каквото научи да го прилага, да прави опити, защото без това нищо не може да постигне. Така и Христос, каквото е казал, Той го е направил.

 

Трябва да любите Бога и от Него да вървите към другите хора, независимо дали са ви приятни или не. Тази идея трябва да развиете у вас. Човек греши, когато поставя Бога извън себе си. Той трябва да схване, че ближният му и той (заедно двамата) живеят в Бога. И така в ближния тогава ще види Бога. Изпращайте всеки ден (сутрин, обед и вечер) добри мисли до някой — да служи на Бога, да изпълнява волята Му, да се пробуди в него Любовта; също изпращайте по една мисъл общо на всички добри хора, за да се усили тяхната любов към Бога. Човек трябва да се научи да има разположение да се моли. Центърът на Божията Любов у човека е на горната част на главата (хилядолистника). Трябва да мислите също за всички добродетели, че те растат у вас и вие проявявате вече Божията Любов, та да става едно преливане между вас и Бога, и между човека и човека (от една душа в друга, между които има Любов, разбира се). Защото, ако се молим с часове на Бога без Любов, тогава няма да имаме никакъв резултат, без сливане между нас и Бога, няма растене и нищо не можеш да получиш. Използвайте сега всичко, което ви е дадено и не отлагайте (в духовно отношение), тези хубави условия, защото голяма радост ви очаква всички, които искате да работите и станете съработници на Бога. Бъдете будни, трезви и не се улисвайте в нищо друго, а дръжте същественото. Всички условия и възможности сега имате и ще ви се дадат, ако искрено искате да работите.

 

Любовта живее вътре във вас и вие в нея. Отворете само съзнанието си. В Любовта няма никаква разлика между човека и животните. Разликата само е по степен, защото тя се проявява у човека в по-голям размер. Това е лошо, че хората не знаят, какво нещо е Любовта и грешат някои. Човек трябва дълго време да живее в Закона на Любовта, за да я възприеме и приспособи към нея. Любовта се предава, т.е. каквото прави единия, трябва да го прави и другия. В Любовта няма остаряване — да дойдеш до 33 години и там да се спреш. Не трябва да говорите за Любовта, само за да постигнете това, което искате. Трябва да бъдат проводници на Любовта тези, които имат вече опит. И единственото нещо, което сега ви липсва е че не обичате. А животът без любов няма смисъл. Човек трябва да напусне всичко, което не струва и да живее в живота на Любовта, за да получи вечния живот тогава — Разумното...

 

Светът може да ви завлече, ако не сте будни постоянно. Трябва да се молите, молитвата е стражата на човека; трябва непрекъснато да държите връзката си с Бога, за да ви помага. Човек трябва да живее добре, т.е. да посее, за да има на какво да разчита. Определете свободното си време през деня, 1 час да употребите за Бога — за молитва, размишление, четене и пр. Ставайте сутрин по-рано, за да имате време за това. Това е една обнова. Има едно вътрешно разбиране за Бога, което всеки носи в душата си, дръжте се за него. Бог ни обича и ние трябва да го обичаме. Обичта ражда обич! И когато се научим да обичаме, Този, Който първи ни обича, то по естествен път ще дойде и любовта ни към другите. Разумното, Божественото, Духът, то е скрито в човека и то трябва да се разкрие, да се събуди и душата ви ще стане като Слънцето. Любете хората и тогава, когато ви мразят и ви вършат зло, слугувайте им без да знаят. Това е служене на Бога, както е казал Христос: "Аз дойдох да науча хората да живеят по Любовта — няма друг път". Сега идва шестата раса и хората не могат да влязат в нея, преди да ликвидират със своята карма. Тя ще приготви (донесе) Съвършената Любов към Бога, ближния и себе си. Хората трябва обезателно да имат една мярка за всички. Братството и Любовта ще смекчат сърцата на хората. Злото ще бъде вързано тогава в света и ще се сложи ред и порядък навсякъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...