Jump to content

15. РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ ВЪРХУ МУЗИКАТА


Recommended Posts

РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ ВЪРХУ МУЗИКАТА

 

Когато хората са излезли от рая, те са изгубили истинската музика. Пеенето подобрява здравето и внася хармония в сърцето и ума на човека. С пеенето ние привличаме също висшите разумни същества и те идват да ни помагат (да свършат работата ни в най-скоро време). Има музикални часове през деня, които трябва да ги знаете. После накарайте някой музикален човек да ви пипне гърлото, за да ви даде нещо на гласа. Когато готвите, изпейте 3 песни (когато ври яденето) и тогава, който го яде, ако има някаква болка, може да му мине. Същото и шивачът, ако е музикален — може да ползва другите. За да ви върви, правете всичко музикално. Да шиете с музика, да готвите и пр.

 

Тъмните сили нападат човека, когато той престане да пее. Когато отидете при някой болен (неговите трептения са слаби), попейте му 20 минути и трептенията му ще се повишат и той ще се почувствува добре (ще оздравее). Затова, молете се на Бога, да ви даде някое голямо изкуство — глас или нещо друго. Всеки от вас може да свири, ако се упражнява. Смели бъдете и не се бойте от нищо. Музиката е като лекарството — действува обновително, повишава трептенията, страданията изчезват, като пее човек, сменя значи отрицателните си състояния — трансформира мислите, чувствата и постъпките си (енергиите си). Където има музика, там има и живот. Така, че ако човек не пее и другите работи не може да постигне. Змиите се укротяват чрез музиката, също и змийските чувства у човека, чрез музика може да се облагородят. Вие трябва да се научите и да говорите музикално. Музикалният човек почва да мисли правилно. Без музика няма прогрес, няма бъдеще. Пеенето е външен израз на любовта. След светската музика идва окултната музика, в нея има сила, тя е Божествен метод за служене на Бога. Музиката трябва да се приложи в живота — при ставане сутрин, при болест, сиромашия и работа и пр., трябва да се пее, за да може да се подобри живота ви. Музиката е естествен метод, чрез които човек може да се развива. Които не пее, той е егоист (живее за себе си само). В истинския музикант има самоотричане. Един ден вие ще бъдете музиканти, но трябва да работите. Един музикант може да направи големи добрини, да отвори сърцата на хората и да внесе Божествени мисли (щедри, добри, искрени, да обичат и пр.), да направи тласък в човешката душа. Ако човек живее музикално, това ще се отрази и върху лицето му.

 

Първият Божествен тласък е даден на музиката с класическата музика.

 

Вторият ще се даде в шестата раса и бъдещият цигулар на шестата раса, като засвири цигулката му ще говори, той ще си играе с нея, като магьосник. Сега музиката е още механическа, но ще дойде и хубавата музика — музикалните гении идват. Светът ще се оправи, когато хората станат музикални. Ще дойде време, когато човек ще може да слуша музиката на природата, тези нежни, фини вълни и тогава, той ще стане много чувствителен, за да може да ги възприеме. Постепенно ще се развие у него и този усет.

Ако разглеждаме музиката като обикновено изкуство, тя става като занаят. Но трябва ние да вземем музиката — първо с нея да служим на Бога, после на душата и най-после на обществото и другите.

 

Знайте, при болестта, най-важното е, да се повдигнат трептенията на организма с пеене. Където няма пеене (музика) има смърт. Затова, прилагайте музиката и нейния дълбок смисъл. Всички наши мисли, значи, трябва да вървят по закона на музиката, защото, ако нямате хармония между мисли, чувства и воля, то колкото и да пеете през деня, ще има фалш, т.е. във всички работи през деня ще се спъвате и ще страдате. Който пее (правилно живее), той стопява всички свои мъчнотии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...