Jump to content

32. ЕКСКУРЗИЯ С УЧИТЕЛЯ ДО РИЛСКИТЕ ЕЗЕРА


Recommended Posts

ЕКСКУРЗИЯ С УЧИТЕЛЯ ДО РИЛСКИТЕ ЕЗЕРА

 

При екскурзия не трябва да се бърза, да се върви полека и всичко да се наблюдава. Във всичко човек трябва да вижда доброто. Спорът между хората става все за материални неща.

 

Трябва да обичате хората не за удоволствие, а да ги освободите от най-големите им неволи (да ги избавите и да им помогнете). В Любовта няма осъждане и тя не причинява на никому зло. Светът ще се оправи най-лесно, ако хората се отнасят с любов един към друг и работят всичко с любов. Като обичате някого, стойте по-настрана, защото може да ви изгори. Никога не му говорете за любовта си.

 

Да обичаш, това значи да работиш. Красиво е да бъдете естествени. Любовта разхубавява човека. Истинската Любов никога не изчезва, не ограничава и не изисква. Бог обича човека чрез хората. Може да обичате един човек само, ако го познавате. Колкото и малка да е ролята ви в живота, бъдете доволни и я изиграйте както трябва.

 

При екскурзия щом се изпотите, преоблечете се и пийте гореща вода. Планината, гимнастическите упражнения, музиката действуват лечебно върху нервната система.

 

Да не се пие студена вода — капилярните съдове се свиват и с това се нарушава кръвообращението. Интуицията показва на човека как да се справи с мъчнотиите си, той чувствува това, което може да му се случи, добро или лошо. Човек не трябва да прави грехове, защото те са най-голямата тежест за него. Правдата е като изгряващото слънце, което идва да даде всекиму това, което му трябва. Правдата учи човека да постъпва добре — в живота има доста трудни задачи за разрешение, уроци, които човек трябва да научи. Природата е винаги справедлива, тя дава това, което заслужаваш и никога няма да те онеправдае. Хубаво написана книга е живота, но не всички я четат еднакво.

 

Хора, които схващат нещата по-дълбоко, очите им се сближават, а онези, които схващат повече впечатления, но повърхностно, очите им са отдалечени. Колкото ушите са по-далеч от корена на носа, толкова човек е по-напреднал и развит! Чертите на лицето може да не са красиви, но щом са подвижни, то става красиво. Изкуството у човека е удължило средния пръст; благородството — показалеца; търговията — малкия; палецът — Божественото. Мъглата на планината е приятна и много магнетична. Ако ние вярваме в Бога, който живее в хората, тогава те ще вършат Неговата воля и постепенно ще се пробудят.

Идва сега една нова вълна, която ще измени умовете на хората. Царството Божие ще дойде оттам, откъдето не очаквате. У славяните е много развито религиозното чувство. От всички народи трябва да се образува една нова раса и сега всички работят за да се създаде нов тип хора. Ще се вземат хубавите качества от всичките народи, които са изработени от хиляди години у тях. Децата трябва от малки да се учат да прислужват, за да се развият разните способности у тях. Човек не трябва да говори много, защото при многото говорене, грехът е неизбежен. Трябва човек да говори малко и което е Божествено. Всяка сутрин като изгрява слънцето, трябва да станете рано. Да посрещнете първия лъч на Любовта и ако 10 пъти в годината го хванете, това е щастие. Но трябва съзнанието ви да е будно и да не се отвлича вниманието ви. (Окръжаващата ви среда трябва да е приятна за това. При изгрев слънце трябва да имате напълно съсредоточение на вниманието (съзнанието) и да мислите за Любовта на Бога и ангелите към вас.)

 

Да мислите, да чувствувате и да преживеете, че изгрева на Слънцето е израз на тяхната любов към вас, а сърцето и душата ви да бъдат пълни с благодарност към тях.

 

Когато правите слънчеви бани, вниманието ви (съзнанието) трябва да бъде съсредоточено и да не мислите за странични неща и често да си изговаряте следната формула: "Господи, благодарим Ти за Свещената енергия на Божествения живот, който ни изпращаш заедно със слънчевите лъчи. Живо чувствувам как той прониква във всичките ми органи и навсякъде внася сила, живот и здраве. Той е израз на Твоята любов към нас. Благодарим Ти!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...