Jump to content

КАРМА, СЪДБА


Recommended Posts

КАРМА, СЪДБА

 

* Бъдете уверени, че няма да ви се случи нищо повече от това, което е определено. Вашата карма е стимулирана, тя е назряла и вие трябва да я изплатите. Това не може да се отлага. Ако се отложи, ще се спънете.

 

* Кой с когото е свързан, носи последствията от неговия живот.

 

* Кармически студът произлиза от лошите мисли. Отрицателните сили в Природата поглъщат всичката топлина, всичките блага, всичко, което е хубаво.

 

* Айнщайн живее в Четвъртото измерение. Той повече няма да идва на Земята. Айнщайн е роден изново. Само на “родените изново” се поверяват великите тайни на Природата.

 

* И предсказанията, и определените неща могат да се отложат или отменят. Ако грешният бъде наказан за своя лош живот, но се обърне към Бога и изправи живота си, наказанието му ще се отмени. И ако на праведния се каже, че ще получи благословия за добрия си живот, а той се отпусне и започне да греши, благословението му ще се отнеме и ще се замени с наказание. От човека зависи да подобри или влоши съдбата си.

 

* Сегашните дългове са направени по-рано и сега ги изплащате. Има минали дългове, които са правени преди хиляди години и там е всичкото зло. Сега трябва да се живее добре, за да можем да влезем в Новата епоха без дългове. През малкото години, които ви остават до 1999 година, каквото направите, това е.

 

* Мъчно се умира. Речете да излезете от тялото, но сте свързани с хиляди конци, отпреди хиляди години. Тъкмо се приповдигнете, и пак се връщате в тялото си. Би трябвало да влизате и излизате напълно свободно от него.

 

* За да ти се даде онова, което искаш, трябва да има мнозина, които да мислят добре за теб и да те обичат.

 

* Светлината е духът, който слиза от Слънцето и има пряко съприкосновение с нашия живот. Всичко, каквото притежаваме, се дължи нему. Тази разумна сила - Бог - изпраща духа си и тя е, която гради у нас. Този дух създава законите и е в пряко общение с нашата душа. Без душата не може да имате понятие за духа. Когато говорим за човека, подразбираме душата.

 

* Щом човек намери своето място в Природата, тогава ще има една малка радост. Свобода има само този, който е намерил своето място в Природата.

 

* За всички болести причините са кармични. Например мразиш един човек. Ако е умрял, ще дойде от невидимия свят и ще ти направи пакости. Може да те събори, да паднеш, да си счупиш крак или ръка. Затова ти трябва да се примириш с този враг.

 

* Ако се движиш в орбитата на една личност, на едно общество, на един народ, ти ще носиш тяхната карма. Ако служиш на Цялото, ще бъдеш свободен и сътрудник в делото на Учителя.

 

* Кармата е тъмнота, дхармата - светлина.

 

* Кармата е сбор от сили на тъмнината, които вие трябва да разсеете. Само с любовта ще влезете в обратния закон - дхармата, светлината и благодатта Божия.

 

* Всеки човек е носител на специфична енергия. През даден човек минава такава Божествена енергия, каквато през друг по никой начин не може да мине.

 

* Каквото кажеш, това да почувстваш и да го направиш, да има строга последователност между убежденията ти и делата ти.

 

* Всеки човек е точно на мястото си, без него би се нарушило нещо от целостта на битието. Човек - като ум, като сърце, като душа - е необходим и Вселената без него не може да се прояви в своята хармония.

 

* Не съществува друга съдба освен изправяне на нарушените закони на живота.

 

* Карма значи да допуснеш в твоя ум неща, които не са Божествени.

 

* Господ ти е дал специална задача при тези условия, в които се намираш, да я решиш. Можеш да я решиш като един микроб, можеш да я решиш като човек, можеш да я решиш като духовно същество.

 

* Вие се молите на Бога, не искате да страдате, искате да избягате от изпитанията. Най-многото, което може да стане, е да се отложат страданията за известно време, но не и да се отменят. Всеки трябва да си плати за това, което е ял и пил, или трябва да сърба това, което е дробил.

 

* Човек, който владее своите чувствени влечения, увеличава умствените си способности. Бог му дава светлина, пропорционална на неговите достойнства, и го поставя в условия постепенно да проникне в най-дълбоките мистерии на битието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...