Jump to content

ЛЮБОВ, ОБИЧ


Recommended Posts

ЛЮБОВ, ОБИЧ

 

* Питате какво трябва да правите, за да ви обичат хората. Правете това, което прави Слънцето. Давайте!

 

* Любовта дава всичко, каквото обещае. Тя не отлага нещата. Щом обещае нещо, още в същия момент тя го дава. Когато приемеш един пътник да нощува в дома ти, това е любов; щом го нахраниш, това е любов. Добрият прием идва от Слънцето, а храната - от Земята.

 

* Има една любов, която е важна. Като кажа на един болен: “Аз те обичам”, и той стане от леглото и оздравее, значи, че наистина го обичам.

 

* “Никой не ме обича” - казва някой. Ти кого обичаш? Свиваш се, стягаш се и гледаш с подозрение на всички хора. Очакваш от тях, те да те обичат, те да ти дадат. Ти дай нещо от себе си! Ти направи услуга! Ти покани някого да обядва с тебе в твоя дом!

 

* Каквото и да вършите, да е проникнато от любов. Престъпление е да вършиш каквото и да е без любов.

 

* Никоя религия не може да ви спаси, ако нямате любов. Религиите са външната страна на живота.

 

* Като обичате някого, само Бог да знае за това.

 

* Разпиляването на енергията не е жертва. Мнозина разпиляват живота си, а мислят, че правят жертва. Без любов жертва не може да има.

 

* Няма друг изходен път освен този: Господ ме обича и аз Го обичам.

 

* Ако обичате един човек, вие ще запомните думите му, ако не го обичате, няма да ги запомните. Колкото е обичта ви, толкова ще бъде и паметта ви.

 

* Ще се обичате, без много да се доближавате, и без много да се отдалечавате.

 

* Светиите и Учителите само разбират Любовта. На Земята се изучават силите на Любовта, но не и законите на Любовта.

 

* Когато двама души се обичат, цялото човечество участва в тази любов. Целият свят обича влюбените. Когато двама души се обичат, на небето настава голяма радост - цялото небе се радва и взема участие в тяхната любов. Единственото нещо, с което човек може да обърне вниманието на невидимия свят, е любовта.

 

* Когато човек възприема всичко с любов, внася живот в себе си. Плодовете, растенията, зърнените храни са все живи души. Когато ги ядете с любов, те ще ви предадат това, което Бог е вложил в тях - това е именно благословението. Така е и със Словото. Като четете Свещените книги с разбиране и любов, ще имате положителни резултати.

 

* Обичайте, без да се влюбвате. Влюбването е подхлъзване в крива посока.

 

* Ако в твоята душа няма любов, това, което направиш отвън, нищо не струва. Не мисли, че като си дал някому сто хиляди лева, си направил добро.

 

* Обезсърчението се дължи на това, че вие сте далеч от любовта, далеч от знанието. Понеже нямате любов, нямате и знания. От любовта идва доброто в света. Може да постигнете това, което искате, само по пътя на доброто.

 

* Ако твоята любов събужда любов към всички живи същества, ако усили твоя идеен живот, ако не търсиш никакви облаги от човека, когото обичаш, тя е Божествена. Ако чрез твоята любов внесеш в хората, които обичаш, живот, светлина и свобода, тя е Божествена.

 

* Любовта поддържа целия Божествен порядък. Всичките добродетели поддържа. Любовта е естественото състояние на духа, на душата, на ума и сърцето, на цялото тяло, на най-малките същества, които съществуват, които са знайни на Бога. Любовта прави малките работи велики.

 

* Можете ли да обичате някого, който никога нищо не е пожертвал за вас?

 

* Всеки импулс, който произтича от любовта, е благословение. Всяка постъпка, направена с любов, е мощна и във вечността пребъдва.

 

* Любовта е космическа сила в света, която може да тонизира човешкия организъм. Любовта даже и в своето ниско проявление е онази сила, която хармонизира всички органи и дава импулс на човешкия живот. Тя е причина за идването на светлината, на топлината, на науката, на хубавите отношения. Тя е велик Божествен импулс, който дава подтик на цялата Природа, а този подтик ще подобри света. И социалните въпроси само любовта може да ги уреди.

 

* Най-големите космически ухания излизат от любовта. Няма в света по-голяма сила, която да дава такава козметика, такива красиви линии! Любовта ще направи жените красиви, а не външните козметични средства. Вътре ли е любовта в човека, той ще има най-хубавото ухание. Но ако само говори за любовта, без тя да е станала негова същност, той все грозен ще бъде.

 

* Всички хора, които са изгубили любовта си, не помнят.

 

* Светлината се движи с голяма бързина, защото изтича от центъра на любовта. Светлината е еманация на любовта. Когато мъдростта и истината искат да предадат по-голяма скорост на силите си, те ги прекарват през центъра на любовта. Всички добродетели прекарват своите сили през този център, за да им дадат по-голям тласък.

 

* Любовта се познава по топлината, която човек има. Любовта носи винаги разположение.

 

Човек, който носи любов, е като един плод, най-хубав и сладък плод, като пресен хляб, като чиста вода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...