Jump to content

ПРИРОДАТА, ЕЛЕМЕНТИ, МИНЕРАЛИ, РАСТЕНИЯ, ЖИВОТНИ


Recommended Posts

ПРИРОДАТА, ЕЛЕМЕНТИ, МИНЕРАЛИ, РАСТЕНИЯ, ЖИВОТНИ

 

* Под “природа” аз разбирам едно общество на разумни, възвишени същества, които са завършили своето развитие. Те съставляват един вечен свят и оттам водят началото си всички светове. Под тяхната директива учените хора на земята работят от хиляди години във всички направления.

 

* Един закон има в Природата - закон на единството, една мярка - единицата, една причина - Първопричината на нещата. В закона за единството е и законът за множеството. В единицата мярка се включват всички останали мерки. В Първичната причина се крият всички причини.

 

* Невъзможно е човек да наложи своите възгледи на Природата. Не е било и няма да бъде човек да може да я подчини. Да се мисли, че може да се победи Природата - това е слабост на материалистите.

 

* Когато говоря за свойствата на златото, имам предвид първичното злато, излязло с първия лъч на светлината от истинското Слънце, минало през тъмното, след това през нашето и с него заедно дошло на Земята. То съдържа ценни свойства, които носи от слънцата, през които е минало. Това злато е носител на живота. Ако някой се е домогнал до златото, когато минава през тъмното Слънце, той е в състояние да убие човека. Когато някой иска да живее добър, свят живот, това показва, че той се е домогнал до злато, което е минало през четирите трансформации. Този човек разбира свойствата на златото и ги използва за своите велики стремежи и постижения. Когато придобива такова злато, човек трябва да разбере доброто, което се крие в него, да го възприеме и внесе в организма си.

 

* Скъпоценните камъни имат астрален блясък и са в състояние да противодействат на лошите влияния на планетите.

 

* Скъпоценните камъни са децата на възвишените същества, те имат магическа сила.

 

* В един скъпоценен камък е скрит един дух, който се учи. В едно растение, в едно животно, в един човек е затворен по един ангел, по един дух.

 

* Има дървета, които, ако ги обичате и отидете при тях с любов, ще ви дадат изобилно своята енергия, ще подобрят вашето здраве и умственото ви развитие, дори ще помогнат за религиозния ви живот. Има дървета, които са по-религиозни от хората. Какво ще кажете за дървото за познаване на доброто и злото? Нали и до днес хората се учат от него да ги различават.

 

* Не желаеш ли доброто на растенията отвън, ти спъваш растенията, които са в тебе. В човека има цели гори, които съответстват на външните, има извори, езера, морета, които съответстват на външните.

 

* Във всеки узрял плод е събрана енергия по законите на четвъртото измерение.

 

* Растенията знаят да сгъстяват светлината и да образуват най-хубавите плодове. Те имат хиляди очи, всеки лист си има око. Като седиш под някое дърво, мислиш, че то не те вижда. Но то те вижда по-добре, отколкото ти него. Някои растения знаят точно какво представляваш. Други са толкова чувствителни, че ако някой лош човек се доближи до тях, изсъхват. Преместват се на друго място да живеят.

 

* Приятната миризма на цветята е любовта, която те изпращат на всички.

 

* Животните са нашите по-малки братя. Волът е един по-малък наш брат в еволюцията си, но не е паднала човешка душа. Дегенерацията от човек на вол е недопустима. Дегенериралите не живеят между хората. Маймуните са изостанали в развитието си хора.

 

* Природата регистрира всички събития, които са ставали от памтивека досега. И сега прави същото, остава само вие да откриете тези отпечатъци, за да не се лъжете в разни теории и хипотези. В Природата няма нищо скрито-покрито, всичко е отбелязано в нейните хроники.

 

* Обичай всяко дърво, всяко цвете и всяко животно като себе си.

 

* Ако в кръвта няма достатъчно злато, човек не може да прояви характера си. Ако в кръвта няма достатъчно сребро, човек не може да прояви своята чистота. Всеки елемент се представя с известно качество. Не е достатъчно само да мислите за тези елементи, но трябва и да ги разбирате.

 

* Природата е умна - няма да ви остави никога да не изпълните един свой проект. Тя може като майка да отстъпи някъде, вие може да мислите, че сте я надхитрили, но тя ще ви застави с лихвите да платите четирикратно.

 

* В студената вода има известни примеси и енергии, които са опасни. Тази вода може да бъде под влиянието на нощта, под влиянието на звездите, на облаците. Ако не я сгорещите на слънце или ако не я турите на огъня да заври, може да ви навреди, като я пиете.

 

* Когато дойде денят, противоречията на нощта изчезват.

 

* Природата не търпи да влагаш капитала където и да е. Всичко, с което разполагаш, трябва да е в оборот. Такъв е законът на Природата.

 

* Природата е намислила да създаде от вас нещо много хубаво - не й противодействайте. И когато се радвате, и когато страдате, и като падате, и като ставате, и като се раждате, и като умирате - каквото и да става с вас, имайте пълна вяра, че това, което тя прави, е за ваше добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...