Jump to content

ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ. ДУХЪТ НА ИСТИНАТА В СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ И ДУХЪТ НА ЗАБЛУЖДЕНИЕТО


Recommended Posts

Вергилий Кръстев

ДУХЪТ НА ИСТИНАТА

В СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ

ДЪНОВ,

ВСЕМИРОВИЯТ УЧИТЕЛ –

БЕИНСА ДУНО

И

ДУХЪТ НА ЗАБЛУЖДЕНИЕТО

В ЕЗИЦИТЕ И ДУМИТЕ НА

ЧЕЛОВЕЦИТЕ ЗЕМНИ

I. КОЙ, КАК И ЗАЩО СЕ ПРОМЕНИ И РЕДАКТИРА „ИЗВОРЪТ НА ДОБРОТО"

Бележки на Редактора Вергилий Кръстев

         През 1992 год. бе издаден „Изворът на Доброто" с ISBN 954-8005-04-2 на издателска къща „Роял - 77", 1992 год. Беше написано следното на стр. 2 „Тази книга, редактирана от Мария Кисьова е изработена в ДФ „Абагар" - Велико Търново по поръчка на издателска къща „Роял-77" Варна.

         Беше направен опит да се открадне труда на Боян Боев. Направен втори опит да се препише на друго лице неговия труд. Трети опит - да се редактира оригиналния труд на Боян Боев, от Борис Николов. Четвърти опит - е на Мария Кисова, която редактира редакцията на Борис Николов. Пети опит се помества съвсем неподходяща снимка с цел да се заблудят читателите. Шести опит -прави се предговор на издателите, които никога не са се срещали нито с Борис Николов, нито с Боян Боев. Седми опит - в предговора се поднася една лъжа, че Борис Николов е дешифрирал стенограмите на Боян Боев. Това е лъжа. Запазен е оригинала на Боян Боев, който сам си го е дешифрирал и сам си го е написал на пишеща машина. Осми опит - за да излезнат от клопката в която бяха попаднали след моята намеса, то те сложиха на първа страница следното мото: „Записал Боян Боев. Съставителство Борис Николов". Вярно е първото. Второто не е вярно, защото Борис Николов свободно редактира и изхвърля цели пасажи от оригинала на Боян Боев, а накрая Мария Кисова пък редактира и променя онова, което е написал Борис Николов. Девети опит - в предговорът се застъпват постановките и идеологията на Черната Ложа, чийто духовни центрове са във Варна и Бургас, още от времето на Учителя, та чак досега. Десети опит - Представителите на Черната ложа във Варна издадоха „Изворът на Доброто" с редактирано и променено Слово напълно целенасочено. Следващото издание бе „Аз съм Истинната лоза", за която ще се спра на друго място.

         Днес Мария Кисова върви от град на град и говори злостни клевети срещу „Изгревът". Говори срещу Вергилий Кръстев, който е организирал досега издаването на 20 годишнини от оригиналното Слово на Учителя и 9 тома на „Изгревът", финансирал и организирал към 20 концерта за музиката на Учителя Дънов, като е дал възможност към 20 музиканти да се изявят.

         За Мария Кисова вижте в „Изгревът", т.V, стр. 199-202 „Къщната помощница Станка", защото тя присвои къщата на Станка и накрая я изгони след кончината на Борис Николов. А Станка бе тази, която гледаше Борис Николов.

         За издаването на „Изворът на Доброто" вижте „Изгревът", т. I, стр. 591-593

         Мария Кисова същата, която отиде да живее при майстор Борис, за да му вземе имуществото. Тогава Борис беше на 77 години, а Мария Кисова на 25. Вижте разликата! Виж „Изгревът", т.VIII, стр. 64, под № 77, както и „Изгревът", т.V, стр. 199-202.

         Това са фактите. На колене пред тях!

         Своевременно бях отреагирал на тези кражби на Словото на Учителя и написах писма до Мария Кисова и до издателите във Варна - писмо изпратено до Георги Кръстев, ул. „Сан Стефано" 29, Варна.

         Ето защо е време да се поместят тези писма, за да се види как действува Духът на Заблуждението и кои са неговите проводници и слуги.

         А Духът на Истината, който е в Словото на Учителя Дънов, Всемировият Учител Беинса Дуно днес се издава по моя програма. Издава се оригиналното Слово на Учителя. Днес всеки, който иска може да си го купи. И да го чете, ако иска. Аз съм този, който движи, организира и направлява целия този процес по отпечатването на Словото Му.

         Фактите са налице. Елате и вижте отпечатаните томчета в книжарница „Изгрев" на ул. „Граф Игнатиев" № 28, София. Защо не ги купувате?

         А сега се запознайте с предоставените писма, за да различите Истината от голямата Лъжа. И тогава ще се определите кому да служите: На истината, която е в Словото на Учителя Дънов или на лъжата, която е в езика и думите на земните человеци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...