Jump to content

ДУХЪТ НА ИСТИНАТА И ДУХЪТ НА ЗАБЛУЖДЕНИЕТО НАД КАЗАНЛЪК


Recommended Posts

ДУХЪТ НА ИСТИНАТА И ДУХЪТ НА ЗАБЛУЖДЕНИЕТО 

НАД КАЗАНЛЪК

         1. Един от онези, които ме потърси бе Иван Мавров от с. Змейово, работещ в гр. Казанлък. След уточняване на програмата бе му дадено оригиналите на „Утринни Слова" 1940-1941 год. за компютърен набор чрез Димитър Зарков на 10.IX.1996 год. На 12 юли 1997 год., Петровден, Димитър Кутев трябваше да предаде дискетите, но не можа да ги намери. А той е на събор в Айтос. На тръгване той ги намира в раницата и ги предава на перона на гарата на Любомир Гълъбов. Те не можаха да се отворят на компютъра. Отново консултации по телефона и на третия път се сполучи. Оригиналът не можеше да се върне защото бе оставен от Иван Мавров при трето лице в София цял месец. Още от самото начало започнаха затруднения, противодействие, защото се намесваше и някой друг в Казанлък с цел да пречи на програмата по издаването на Словото на Учителя Дънов. След набирането на този материал бе даден друг - Младежки окултен клас 1942-1943 год. за набор отново чрез Димитър Зарков. Отново се явиха противодействия, но успяхме да ги издадем и двете годишнини през 1998 год. с финансовата помощ на Иван Мавров и неговите съмишленици, като им бяха дадени по 20 броя от отпечатаните книжки да ги подаряват на приятелите си в гр. Казанлък.

         2. На 10.09.1997 год. бе предаден Общ окултен клас 1937-1938 год. за компютърен набор, както и на 27.11.1998 год. Общ окултен клас 1936-1937 год. Това бяха онези годишнини, които издателство „Бяло Братство" държа три години и не ги издаде, защото не пожела да ги издава по оригинала. На 27.VII.1998 год. и 31.VIII.1998 год. бяха върнати. Започнаха да се разпечатват и да се прави прочит на оригинала и разпечатката. Този път имаше много пропуски, пропуснати изречения, дори цели страници. Бяха преминали през много ръце. Противодействието се увеличаваше и работата бе почти спряла. Бяха предадени на Вихър Пенков и Ефросина Ангелова-Пенкова и те започнаха от самото начало да изчитат целия текст и да нанасят корекциите. Уведомяваха ме редовно за спънките и проблемите, които срещаха. Всички се убедихме, че зад противодействието вече стои някое лице и Онзи, който пречеше, а това бе Духът на Заблуждението. Знаехме, че щом се набира Словото на Учителя Дънов, който е Духът на Истината, неминуемо до него ще дойде да работи и Духът на Заблуждението и ще намери своите проводници и изпълнители. Така си обяснявахме всички пречки и спънки. Накрая материалът ми бе предаден и бе готов за печат. И в най-трудният момент Небето изпрати двама свои представители от гр. Казанлък, които ни помогнаха финансово да пуснем тези две книги под печат. На 22.03.1999 год. излезна „Божественият импулс" от Общ окултен клас 1937-1938 год., а в началото на април ще излезне „Запалената свещ" 1936-1937 год. Тези приятели бяха дали своята лепта в името на Божествения импулс, за да бъде всяко едно човешко съзнание запалена свещ за Словото на Учителя Дънов. Това бяха Иван Танев Станков и Петко Златев Стойнов от гр. Казанлък.

         3. На 31.08.1998 год. в моят дом бе предаден в ръцете на Иван Мавров материалът на Боян Боев „Разговорите с Учителя" от 1 до 1058 стр. за компютърен набор. Този материал бе уникален и бе съхраняван от мен 30 години. Беше опакован и никой не беше се докосвал до него до този момент. Никой освен Боян Боев. Забележете това.

         През есента на 1998 год. пристигна в София Димитър Кутев от Казанлък и вместо да го остави на мен или в книжарницата на Жана Иванова на ул. „Граф Игнатиев" 28 лично, занася го чак в комплекс „Дружба" и го оставя на Светозар Няголов, който след няколко дни го оставя в книжарницата. След като отворих материала изведнъж извиках от изненада. Чистият, подреденият материал сега представляваше отделни, разхвърлени листове, смачкани, преминали през десетки ръце, а вероятно и през ксерокс за местна документация. Дискетите, които се изпратиха не можаха да се отворят. Върнаха се един път и вторите изпратени не се отвориха на компютъра. Изпробвани бяха на два компютъра. Изпратиха ги за трети път. И тогава идва Димитър Кутев и разказва как са се събирали на групи и четат този материал на Боян Боев. Тогава разбрах, че

         Духът на Заблуждението ги бе завладял, че бяха изменили на програмата, бяха разбили фокуса и бяха започнали да си създават местен център за лично представителство на Димитър Зарков. Обадих се по телефона на Димитър Зарков да ми върне материала, че това е мое решение. Той отхвърли моето решение и заяви, че е той, който взима решения. Беше ясно, че те бяха завладени от Духа на Заблуждението и разби цялата група, която работеше по набиране на оригиналното Слово на Учителя. 

         И останалият материал трябваше лично Иван Мавров да го донесе, но Димитър Зарков го изпрати по един скиор на съвсем друг адрес. Беше му написан протокол в същия час и върнати дискетите, като копие от протокола бе изпратен на Иван Мавров. И така остава да извърши по-голямото предателство да предаде материала да го публикуват други лица. И тогава ще се види как работи Духът на Истината, който е в Словото на Учителя Дънов. А как работи ли? Има една формула „Мечът на Духа е Словото". Ето така работи. А сега ще публикуваме протокола.

         А сега ще ви покажем как работи Духът на Заблуждението и неговите слуги като ви цитираме протокола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...