Jump to content

Забележка на редактора Вергилий Кръстев:


Recommended Posts

Забележка на редактора Вергилий Кръстев:

         Многобройните забелязани впоследствие грешки се дължат на три причини:

         1. Редакторът и коректорът са едно и също лице.

         2. Авторите на „Изгревът", том VIII много трудно се набираха като текстове, защото те бяха представители на 8-то племе на Израил т.е. на левитите и не се подчиняваха да влезнат доброволно в том VIII. И бяха вкарани в „Изгревът", том VIII, със Сила и Мощ. И вързани там със собствените си спомени.

         3. Поради противодействието, което имаше редакторът се прибави и това, че имахме проблеми с направените коректури. Бяхме изненадани от необикновеното противодействие от авторите на „Изгревът", том VIII, което се проектира чрез направените грешки. И то от левитите на Мойсея, заради които на времето той разби плочата с 10-те Божий заповеди, когато се върна от планината и видя как народа еврейски заедно с левитите си бяха излели от златото на накитите, на жените си едно златно теле и му се кланяха, като на идол. Мойсей заради тях изгуби благоприятните условия дадени от Йехова, заради което изрече думите, че те ще останат в пустинята и няма да влезнат в Ханаанската земя. И така стана по времето на Мойсея. Същото стана и днес. От 1945 до 1990 год. цели 45 години тези автори са в пустинята на забравата и сега чрез „Изгревът" се извеждат от пустинята и се прехвърлят в Ханаанската земя чрез едно историческо присъствие. Всеки том на „Изгревът" е представител на едно от племената Израилови. С том VIII се изведе осмото Израилово племе от пустинята, на времето и забравата. Със Сила и Мощ се вкара в Историята и в „Изгревът", том VIII. И оттам излизане няма.

         4. Бяха изведени от пустинята, където бяха бродили от 1945-1990 год. в едни по-благоприятни условия. Това са техните спомени оставени за следващите поколения българи. Чрез своите спомени те ще оживяват в следващите поколения българи и в следващите векове от историята на човечеството. И чак тогава ще оценят Онзи, който ги изведе по времето на Мойсея от пустинята, както и Онзи, който ги изведе днес от същата пустиня и ги преведе през река Йордан в Ханаанската земя.

         Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...