Jump to content

ІІІ.46. ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА


Recommended Posts

46. ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА

През времето на Школата 1922-1944 г. преминаха много трагични исторически събития. Политическите събития следваха едно след друго. Ние не бяхме безучастни - следяхме ги с внимание и се ослушвахме какво казваше Учителят за тях. Понякога Го питахме направо и получавахме най-невероятни обяснения и отговори. Така се обучавахме, за да имаме едно по-широко мирозрение за събитията. Знаехме, че събитията се определяха от друго място, че те първом ставаха в Невидимия свят и после се проектираха долу на земята, чрез нас, хората. Това го знаехме от опита на старите възрастни приятели, знаехме от изказванията на Учителя, знаехме го и от собствен опит. Аз обикновено купувах някой вестник от града и го занасях веднага с колелото на Учителя. Чуках на вратата, целувах ръка и казвах: „Учителю, ето Ви днешния вестник." Той го взимаше и го полагаше на масата. За мен това бе повод да отида при Него и да разговарям с Него. Той не беше поръчвал никому да Му носи вестници. Но ние, по наше усмотрение, Му ги носехме. Понякога Той ги разлистваше, поглеждаше заглавията и пак ги сгъваше. Той знаеше много добре събитията в света и у нас. За мен бе ясно кой бе Всемировият Учител и че Той управлява цялата Вселена. Така веднъж Му подадох поредния брой вестник и Той ме запита: „Какво се пише в този брой?" „За политическата криза, Учителю, че не може да се състави поредния кабинет у нас и това създава напрежение и нестабилност в държавата." Учителят замълча и след малко добави: „Това го знам и се мъча да им помогна, но никой не Ме слуша. Ето, нощес дойде при мен Мария Луиза - да ме пита - как да се разреши тази криза. Казах й как да стане това. Но дали ще ме послушат, ще трябва да почакаме и да видим. А дали и сина й Цар Борис ще я послуша, също остава да видим."

 

Мария Луиза беше майката на Цар Борис, която отдавна беше починала. Но този дух още витаеше тук и взимаше участие в политическите събития. Учителят прочете моята мисъл и добави: „Нощес, след нея дойде и царица Йоанна. На нея също бе казано." Аз замръзнах от изненада. „Учителю, как тя е дошла от двореца през нощта до Изгрева? Кой я придружаваше?" Учителят се усмихна: „Тя се излъчи от тялото си, когато беше заспала и така дойде, за да ме пита. Но дали ще запомни това, което й казах, след като се върне в тялото си и след като се събуди. Дали ще остане това Мое разрешение като съвет в съзнанието й, това е друг въпрос. А дали ще се вслушат в нейния съвет и дали ще го изпълнят, това е също друг, по-голям въпрос. Но ще видим, ще почакаме."

 

Аз стоях като статуя. Какво невежество цареше в света за събитията на историята. Какво знание се стовари върху мен за личностите, които уж движат историята. Дали ще мога да го понеса и изнеса на плещите си? Изминаха 30 години оттогава и този случай аз не смея да го изнеса дори пред приятелите. Да не би с това да увредя Учителя и да Го обвиняват, че Той, вместо с духовни въпроси, се е занимавал с политика. А след 9.IX.44 г. когато комунистите дойдоха на власт, ни обвиняваха, че Учителят е служил на царя. Затова беше опасно да се споделят тези неща. А трябва да се кажат и напишат тези Истини. Знанието е едно и то произхожда от Божествения Дух. А ние бяхме съвременници на Школата и целувахме ръка на Учителя в знак на общение с Божествения Дух. Това е една страница за това, кой ръководи политическите събития и кой направлява историческите процеси в народите и в човечеството.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...