Jump to content

ІІІ.110. ДВЕ НЕОБИКНОВЕНИ ПРЕРАЖДАНИЯ


Recommended Posts

110. ДВЕ НЕОБИКНОВЕНИ ПРЕРАЖДАНИЯ

 

По време на Школата на Учителя, при различни случаи, някои от учениците научиха лично от Учителя за някои от своите предишни прераждания. Учителят откриваше миналото на тези ученици по различни съображения. Показваше им грешките от миналото и им даваше възможност да ги поправят по времето на Школата. Не всички успяваха. Тези, които успяваха, вървяха напред, а тези, които се провалиха, останаха за поука на учениците от Школата.

 

Стенографката Елена Андреева по времето на Христа, преди 2000 години е била съпруга на Пилат с името Пентефрия. Знае се от Евангелието, че тя се застъпва за спасяването на Христа, понеже Го сънувала на сън и пострадала малко от това, по време на сън, че римляните са извършили съд над Него.

 

А Пилат, от времето на Христа, е прероденият в Школата на Учителя - Любомир Лулчев. Двамата са имали много силна връзка от миналото. Когато Елена Андреева разбира, че връзката й с Лулчев е пагубна за нея и я тормози, помолва Учителя да я освободи от тази връзка, а Учителят й казал, че сама тя трябва вътрешно да се освободи.

 

Към края на 1944 г. Лулчев е осъден от Народен съд на смърт. Елена Андреева остана десетки години след него и като стенографка работи над беседите на Учителя.

 

По времето на Христа тя беше се застъпила за Него, а по времето на Учителя, тя работи за Словото на Учителя. Стенографира го и после го дешифрира и после го подготви за печат.

 

Тези сведения ги бяхме чули от Учителя и сега ги предавам за следващите поколения.

 

Тези сведения ги предавам на д-р Вергилий Кръстев за публикация.

 

София, 7 май 1995 г.

 

/ Веска Величкова - рождена сестра на Галилей Величков /

 

подпис

 

Свидетел: Марийка Марашлиева

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...