Jump to content

5. Богатството на богатите хора


Recommended Posts

5. БОГАТСТВОТО НА БОГАТИТЕ ХОРА

А за Коста Русев, за баща му вие сигурно го знаете, той бил много болен. Но като го питали, Учителят казал да даде една много голяма сума. Веднага я дал и край. Това нещо не го знаят. За големата сума. Да, а-а-една голема сума е дал. Той се казваше Коста Русев, банкер. Учителят определил каква сума да даде. На кого да даде? Да раздаде на хората? Е, това не мога да ви кажа. Сигурно да я даде като десятък в Братството или на бедни, да я даде. Дал я и се излекувал.
А още един такъв случай има с такава сума и нея съм я чула от нашата възрастна сестра, много мила, хубава леля Милева. Те са били богати и са имали фабрика за сапун. И неин племенник, тя случайно отива, при него и го заварва, че е болен. А той знае, че тя е в братството и й казал: „Абе слушай какво, така и така говорят за вашия Учител, че помага. Я кажи за мен, да видиме би ли пожелал да ми помогне?“ Тя казала: „Аз не знам. Не мога да поема ангажимент“. „Виж какво, утре имам една много важна делова среща и ако не се явя, много нещо пропада в бизнеса ми.“ Тя му казала, че ще отиде
при Учителя, ще Му каже и каквото каже Учителят ще му съобщи. И тя отива при Учителя и Му казва: „Така и така ме моли моя братовчед да.му помогнете!“ Той казал: „Да, ще му помогна, но той трябва да даде една голяма сума (тук точно не зная колко голяма сума е казал) да раздаде, но не на свои хора, но на бедните и утре ще си бъде на бюрото“. Връща се и му казва: „Така и така Учителят каза. Ти утре ще бъдеш на бюрото си, но трябва да дадеш такава и такава сума, но ще я дадеш не на свои роднини, но на чужди бедни, нуждаещи се хора“. Както си беше на бюрото, отвори и ми даде сумата и край. И на другия ден си е бил пред бюрото на срещата. Той е дал сумата и тя я дала на бедните. Той я предал на нея, пък тя вече как я е предала там, какво е правила с тях, тази подробност не мога да ви кажа. Но въпросът е, че той веднага е отворил чекмеджето си и извадил тая сума и я дал. Дава я значи без да съжалява, дава я. И на другия ден той си е бил съвършено здрав на бюрото си и си е провел неговата среща, която е имал. Нещо друго със сестра Милева? Те са много. Вижте сега какво ми изплува в съзнанието. Учителят ги е карал картофите за ангелската супа хубаво, хубаво да се измиват, да се сваряват и после може да се леко обелват и да се пускат отново, но да врат с кората, с обелката на картофа. Пък тя рекла: „А-а, как може такова нещо“. А после разбрала, че е сбъркала. Мога да ви кажа, че тя беше един разкошен човек. Ние имахме много, много хубави хора. Много хубави братя и сестри.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...