Jump to content

11. Възнесение Господне


Recommended Posts

11. ВЪЗНЕСЕНИЕ ГОСПОДНЕ

Сега какво ми минава през ума, да кажа за една стара наша сестра от Айтос, която след 9.IX.1944 г. я наградиха като „Народна учителка“, звание й дадоха „Народна учителка“ и с всичките ордени я накичиха. Тя се казва Елена Цочева.
Било е една година, още тука преди Изгрева да е заселен, но вече мястото е взето. Взели са решение първа пролет да се празнува тука на Изгрева. А тя е от Айтос. А от Айтос е също сестра Василка, която переше на Учителя дрехите. А тя беше плетачка, плетеше на машина такава. Но това става на ул. „Опълченска“ 66. Тя е долу в мазето, там в кухнята, там готвят, там се хранят. И тази леля Елена Цочева от Айтос, учителката гдето ви казвам, че е и ясновидка. Тя самата идва на 22.март тука за първа пролет и естествено тя е от Айтос, а от Айтос е и леля Василка. А леля Василка не знам дали я знаете, тя е подарила мястото си на градината на Айтос гдето сега се събират. Тя го е подарила, нейно е било. И вечер говорят си, сладки приказки, ще си лягат вече, готови да си лягат. Елена Цочева си метнала нощницата на ръката, готова да се облича за спане. И в това време както си говорят, Учителят влиза при тях и какво им казва: „Рекох, която иска от вас тази вечер да будува, за да не се затваря външната врата“. Мисля знаете как е „Опълченска“ 66.
„Тази вечер голямо закъснение ще има влака от Бургас или Варна ли и затова ако иска някоя от вас, да не се заключва външната врата, да е отворена, за да не ми чукат гостите на прозореца, а да влизат направо вътре. Щото много големо закъснение ще има.“ „О-о, веднага, разбира се“. И двете готови, а Учителя си излиза, но им казва, тука подчертавам, казал им: „Но вие тука си заключете вратата на кухнята долу.“ На мазето да заключат. И това ми казва леля Елена: „Леле-е, мари Василке, ами ако беше се разсъбличала и как Учителят дойде, какво става.“ И ей така се суетим и в тази суетня хоп Учителят застава пред тях, от невиделица. И носи, и ни дава по три ябълки. Три на Елена, три на Василка. И им казал две да изядат вечерта ли, две сутринта ли или обратното и говорил върху произхода на ябълката. Тя нали е венерин плод ябълката. И като им говори, а Учителят употребяваше думата „рекох“. А Той не им казал „рекох“, а казал „Мир вам“ и като каза „Мир вам“ о-о-о през тавана нагоре излезе. А ви казах, че тя е ясновидка. Тя, Василка не вижда това нещо. В момента Василка не вижда, а Еленка вижда само. Той с духовното си тяло, а не с физическото тяло. Не Го вижда с физическото си тяло, така както вие мене ме виждате, затова го вижда Еленка, а Василка не вижда. Василка също Го вижда, но преди това, защото Той им дава ябълки и на едната, и на другата. Hо когато казва „Мир вам“, вече само Елена Цочева Го вижда. И вика: „Бре-е, пък защо не заключихме“. И веднага отивам, вратата е заключена. И в това смущение втори път Учителят е пред тях. физически Го виждат и двете и носи, на времето имаше кутии от халба по пет кг бяха, такива едни кръгли. Една такава кутия носи, пълна с мед от питата както е с восъка. И пак говорил върху пчелите там, за меда. И пак казал: „Мир вам“. „И пак се изнесе и възнесе“, казва Елена „в небесата“. И Василка пак не вижда. Василка най-напред го вижда с кутията с меда, взима мед слуша какво говори, но когато се възнася, чува „Мир вам“, но повече нищо не вижда. И Той изчезва пред нея. Да, пред нея изчезва. А другата Го вижда. Ясно е нали? Хо-оп, трети път застава и носи по един портокал. И тогава дава им по един портокал и пак какво им е говорил за портокалите. И тогава Той по същия начин пак се възнесъл нагоре. „До къде можах, не можах да видя до къде отиде, до къде се възнесе Учителят“. Това лично и го предавам точ в точ. Къде е обяснението? Ще го намерите в Словото на Учителя.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...