Jump to content

4. Грижа за ближния


Recommended Posts

4. ГРИЖА ЗА БЛИЖНИЯТ

В: Добре. Искам да ми разкажете сега как се вие оженихте? Тази връзка,която имахте със съпругата, защото е свързана с дадени опитности с Учителя.

И: Както винаги, аз не питам Учителя какво трябва да направя. Правя го на своя воля, а след като го направя, чакам да видя дали ще бъде одобрено от Учителя или няма да бъде одобрено, щото преди това когато живеех на Изгрева, аз имах едно приятелство с една сестра, но не можех да гледам на нашите братя като на земни човеци, а като души. Мечтаех да остана до живот в Младежкия клас. Един ден, моята приятелка обаче мислела другояче. Един ден като се връщам, пак живеех на Изгрева, тя ми каза, че няма нищо за ядене и аз бях принуден да се върна в града, да отида на работа и да хапна нещо там. Обаче забравих нещо, връщам се и гледам в моята барака тя дава яденето на един друг.

В: Във вашата лична барака?

И: Да, която аз съм я правил. Да. мълчаливо си заминах на работа. И от тоя ден скъсах връзката си с тази жена. А понеже не питам нищо Учителя, то винаги пращаше при мен брат Методи Константинов и ми казва: „Учителят те пита разбра ли, че това приятелство не е за тебе?“

В: Той, Учителят се радва, че ти си разбрал, че това приятелство не е за тебе.

И: Да. Веднъж седим на една пейка на поляната с Учителя. Той се наведе на земята, дигна една пчела в шепата си, тя беше мъртва. Приближи я с шепата си до устата, духна, изправи ръцете си нагоре и тя хвръкна. Казва: „Да не мислите, че направих чудо? Пчелата беше жива, това показваха крилата щом са събрани. Щом крилата са отворени, тя е мъртва“.

В: Тя фактически е била замръзнала.

И: Да, замръзнала. Друг един път, пак на същата пейка, пак с няколко души братя и Учителя, идва една пчела, бръмчи, завива се в един кръг и удря го в гърдите с тялото си. Той се сепна назад, погледна я, тя втори път го удари.

В: Удари Учителя.

И: Той стана изведнъж, остави ни и с бързи крачки отиде към салона. И аз отдалеч Го следя по стъпките Му. Гледам Го, оттам излиза с една кана с вода. Връща се по същия път. На дъното на поляната имаше кошери, пред кошерите оставени тави със захар, понеже нямаше мед, като храна за пчелите и от слънцето водата се изпарила и пчелите залепнали за захарта и не могат да се освободят и Той ги ръси, ръси с вода, за да се освободят. Като разправих тия две случки на други наши братя, един от тях се обади, да разкаже един случай със същите пчели. Те като извадили един ден меда от кошерите и го занели в килера на трапезарията, всички пчели се втурнали в килера, напълнили килера и те се намерили в чудо какво да правят. Отиват при Учителя и Му разправят. Учителят идва до килера, нещо им измъмрил и проговорил някакви думи и всичките пчели се връщат обратно.

В: Казал някаква дума.

И: Да, казал е някаква дума, от която разбират така че пчелите си отидоха в кошерите. Имам и други опитности с Учителя как той се грижеше за всички - било то пчели, хора или животни. А на мен любимата жена не поднесе храна, която аз съм купил, в собствената ми барака, а я поднесе на друг. Как ще го понесете това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...