Jump to content

29. Наследството


Recommended Posts

29. НАСЛЕДСТВОТО

Пред къщата на брат Темелко имаше една скована дълга дървена маса, на която се хранехме през лятото. Един ден Учителят беше седнал сам там и аз отидох при Него. Разприказвахме се и измежду другото Той каза: „Рекох, остава огромен материал за проучаване“. И ми посочи една беседа, която беше отпечатана и стоеше на масата.
При друг случай пак в Мърчаево Той ми каза: „Да не мислите, че баща
Ви ще Ви остави наследство? Не! А работа“. При тези два случая по обиколен път Той искаше да ни каже, че си заминава за другия свят, но аз не Го разбрах.
Учителят остави огромно наследство от отпечатани беседи и още толкова неотпечатани и неиздадени. Трябва да се отпечатат, а следващите поколения ще ги отпечатат, ще ги проучават и ще ги прилагат, в живота си. Материални блага Той не ни остави. Онова, което остави като пари, те бяха изразходвани и изчезнаха. Изгревът, който Той остави също изчезна. Значи материално наследство не ни остави. Значи остави Словото Си да го проучаваме и прилагаме. А това означава работа и само работа. А това е истинското наследство, защото ни остави Словото, което е Слово Божие.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...