Jump to content

33. Кои са безсмъртните


Recommended Posts

33. КОИ СА БЕЗСМЪРТНИТЕ?

При един друг случай пак на излизане от трапезарията, Учителят каза: „Всички, които сте тука сте от безсмъртните“. И в този момент аз веднага се огледах и се взрях да видя кои бяха там. Останаха в паметта ми Тодора Юрданова, Наталия Чакова, Катя Грива, д-р Иван Жеков и съпругата му Йорданка. А бяха 15-20 души всички, но другите ги забравих.
Един хубав пролетен ден на двора на Изгрева една група младежи уравняваха земята с лопати и гребла. Участие взимаше и Учителят. До нас дойде един млекар от село Дървеница, който ни носеше мляко, дядо Митю, застана отстрани и наблюдава работата. След като всичко беше привършено и Учителят се прибра в стаята си, дядо Митю се обърна към нас и рече: „Гледате ли този старио (ставаше дума за Учителя), на всички ще ви докара акъла“. След това си вдигна гюма на рамо и си тръгна.
След като се върнахме от Мърчаево след евакуацията, то в малкия салон-трапезария имаше и двама външни работници. Трябваше няколко души да преместят един шкаф, който беше доста голям. Там беше и Учителят. А те като гледат нас и Учителят и цялата обстановка, както и това, че Той ни даде съвет как най-лесно да преместим шкафа, онези останаха учудени. След като Учителят си отиде единият от тях се обърна към нас и рече: „Всички да ви стопят и претопят, тука дето сте на Изгрева, не можете да направите един човек като Дънов“. Тогава една сестра се обади: „И да ни претопят, ние сме от безсмъртните и ще останем живи“. А онзи отговаря: „Какви безсмъртни сте вие, та вие не можете да пренесете един шкаф, че дори викнахте и нас да ви помогнем. Ако не беше Дънов да ни каже как да го преместим, още ще си стои шкафа тук пред вас“. Ние се оглеждаме, навеждаме глави и виждаме, че сме обикновени човеци, а не сме безсмъртни хора. На следващия ден Учителят в беседа каза: „Някой ме пита, Учителю, дали ние сме безсмъртни? Казвам безсмъртна е само човешката душа. А човек слезнал на земята от земя е създал тялото си и като си замине земята отново прибира тялото му. Но остава човешката душа, която ако иска да бъде безсмъртна трябва да направи общение с Божествената душа“. Ние помним случката от предишния ден. След някое време един от присъствуващите в трапезарията в оня ден когато Учителят рече, че сме безсмъртни, дойде Му време и си замина.
Погребахме го. Върнахме се и направихме обща молитва за него. Човешката душа трябваше да направи общение с Божествената Душа, за да се обезсмърти.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...