Jump to content

I.03.35. УЧИТЕЛЯТ ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ИСУСА ХРИСТА - ДУХЪТ ХРИСТОВ


Recommended Posts

35. УЧИТЕЛЯТ ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ИСУСА ХРИСТА -

ДУХЪТ ХРИСТОВ

„Христос е първото ограничение на Бога. Самоограничението и проявлението на Бога в Битието, това наричаме Христос. Той не е във формата, понеже тя се мени. През всичките векове Христос е един и същ, но понеже съзнанието на хората е различно, затова техните схващания за Него са различни."

„Какво е Христос? Най-великата проява на Бога. Как ще познаем Христа? Като познаем Бога. Който познава Бога, познава и Христа. Христос е свещена идея, която се крие в дълбочината на човешката душа. Само Бог може да вложи тази идея в човека."

„Христос казва: „Никой не може да дойде при Мене, ако Отец не го е привлякъл." И казва още Христос: „Никой не може да дойде при Отца, ако аз не Му покажа пътя." Значи, щом Бог те е привлякъл към Христа, Той ще ти покаже пътя. Без Христа не можеш да отидеш при Бога. Само с Христа можеш да отидеш при Бога. Пътят към Бога е Христос. Който не приеме Сина, не може да отиде при Отца. Христос е пътят, който ни води към Бога. Трябва да има някой, да ни запознае с Божествения свят и да ни препоръча. Това е Христос. Казано е: „Който има Духа Христов." Неговият Дух ще ни научи какво трябва да правим."

„Христос донесе на земята една нова светлина. Донесе една нова сила, чрез която се подобри аурата на земята и се създадоха благоприятни условия за по-нататъшното развитие на човечеството. Без това влизане на Нова Светлина и Нова Сила в земната аура от Христос, човечеството нямаше сила и условия да се повдигне."

„Христос е жива Светлина, която озарява всички в света, вън и вътре в него. Не сте ли видяли тази светлина? Всички промени, които стават днес във външния свят, както и в самите вас, стават и в духовния свят."

„Христос е тук не като физическа личност, а като духовно невидимо същество. Макар и невидим, то Христос е по-реален, отколкото всички вие, които присъствате тук."

„Христа е вън от вас и вътре във вас. Търсете го в Светлината, която е вън от вас и ще го намерите,"

„Границата между инволюция и еволюция е идването на Христа. Христос е трасформаторът, защото по-рано при Бога човек не би могъл да отиде без Христа. Тъй като Бог е огън пояждащ. И ако слънчевата енергия не бе дошла тук, трансформирана чрез влагата, въздуха и пр., ние не бихме могли да издържим. Христос беше трансформаторът. Той дойде да се справи със злото в света, да го превърне, да изсуши всички тези отровни газове на злото."

„Ако не беше дошъл Христос, целият свят щеше да пострада. Земята щеше да се обезличи. Христос е трансформаторът на лошите енергии, които имаше в света. И те щяха да разрушат всичко."

„Христос дойде на земята, за да направи мост между небето и земята, да има съобщение. Преди Христа хората робуваха. Откак дойде Христос, те се прераждат. Като направи Христос моста, хората започнаха да се прераждат. Законът за прераждането е Христов закон."

„От Христа започва еволюцията, Христос не е от човешка еволюция. Той е Божествено същество. Христос е Светлината, която работи в цялата природа."

„Христос действува вътре в глъбините на човешките души. Съзнанието на Христа обхваща всички хора."

„С какво ще се ознаменува идването на Христа? С пробуждането на човешкото съзнание. За да разбере Христовото учение и да го приложи, човек трябва да има пробудено съзнание,"

„Духовното идване на Христа е през тази епоха. Първата негова мисия е да възстанови зрението на хората. То става със събуждане на съзнанието."

„Христос дойде на земята да създаде здрава постоянна връзка от една страна между хората и ангелите, а от друга - между хората и Бога."

„Христос казва: „Вярвайте в Бога и в Мене вярвайте!" Какво е искал да каже Христос с тези думи? „Дръжте връзката, не късайте вътрешната връзка. Тази връзка постоянно съдействува."

„Сегашните хора искат да видят Христа, те не знаят, че Христос е връзката между Бога и нас. Това е любовна връзка, вътрешна, невидима. Като придобил тази връзка, Павел казал: „Сега познавам Христа повече, отколкото по-рано."

„Христос донесе на света ново учение, но много от последователите Му го изопачиха. Ако Христос дойде днес на земята, ще се чуди на тълкуванията, правени върху учението му. Пък и образът на Христа, както го рисуват, не е верен. Христа не стои на едно място. Той и днес живее и работи за човечеството, и коренно се различава от онзи Христос, който е живял преди две хиляди години. Тогава Христос дойде между хората, но те не го познаха. Ако дойде днес, пак няма да го познаят."

„Христовото учение е дълбоко мистично. То може да се приложи само от мистик."

„Само на ония, в които Божественото съзнание е близо да се събуди, там Христос хлопа. За да се приеме Христовото учение от всички хора, трябва да се пробуди Божественото съзнание. То ще реши въпроса."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...