Jump to content

I.03.36. КАК СЕ РАБОТИ С ИСТИНСКИЯ ЛИК НА ИСУСА ХРИСТА


Recommended Posts

36. КАК СЕ РАБОТИ С ИСТИНСКИЯ ЛИК НА ИСУСА

ХРИСТА

Учителят Петър Дънов съветва своите ученици да четат често Евангелието, за да могат да се свържат с епохата и с Духът Христов. Дори апостол Павел говори, че след като Св, Дух слязъл върху апостолите, Той, Светият Дух и им припомнил всичко онова, което преди това е говорил Исус и което са били полузабравили.

Портретът, който връчваме към „Изгревът", том XI като приложение, трябва да бъде поставен в рамка на стената в молитвената стаичка, в която друг да не влиза. Застава се срещу образа и се вглеждате в него, съсредоточавате се в него известно време, за да навлезете в онази епоха. Тогава ще вземете Евангелието и ще прочетете на глас стихове от Евангелието.

Иоанна, гл. 14, ст. 6: „Казва му Исус: „Аз съм Пътят, Истината и Животът. Никой не отива при Отца, освен чрез Мене."

Иоанна, гл. 14, ст. 26: „А Утешителят, Дух Святий, когото Отец ще ви проводи в Мое име, той ще ви научи всичко, и ще ви напомни всичко, що ви съм рекъл."

Иоанна, гл. 15, ст. 26: „А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на Истината, който от Отца изхожда, той ще свидетелствува за Мене."

Иоанна, гл. 15, ст. 5: „Аз съм лозата, вие пръчките, който пребъдва в Мене и аз в него. той принася много плод, защото без Мене не можете нищо да сторите."

Иоанна, гл. 1, ст. 3-4: „Всичко чрез Него стана и което е станало, нищо без него не стана. В Него бе живот и животът бе виделината на човеците."

Откровение на Иоанна, гл. 1, ст. 8: „Аз съм Алфа и Омега, начало и конец, казва Господ, Който е, и Който е бил и Който иде, Вседържител."

Послание към евреите, гл. 13, ст. 8: „Исус Христос е истият вчера и днес, и во веки веков. Амин"

Неръкотворният образ с истинския лик на Исуса Христа трябва да бъде окачен на стената в молитвената стаичка, където е окачен и Антиминсът!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...