Jump to content

IV. 18 август, събота


Recommended Posts

18 август, събота

Сутринта се събрахме към 9 часа и г-н Дънов каза:

- Има нещо на всички да се даде. И това, което ще ви се даде сега, няма никому да го показвате, нито излагате пред чужди очи. Това ще пазите до една година и как ви се даде. Всякога, когато се молите, ще го представяте пред себе си и тогава ще започвате всяко ваше прошение и молитва. Това е желанието на ръководителите. Даже един на друг няма да показвате това, което в тазгодишното събрание ще ви се даде. А всякой ще си го запази само за себе си. Защото тук е скрит един вътрешен духовен закон, че за да растете в истинската мъдрост и любов, трябва да спазвате абсолютно Божиите желания. Няма нужда от философия от ваша страна, вие не сте no-мъдри от Бога. Само по този начин ще може да възприемате Божествената мъдрост и затова трябва да спазвате всичко. Ако у вас трябва да се проявява любовта, това е Неговото желание и следователно вие ще бъдете израз на това, което желае.

Между източника и реката никога не трябва да се образува борба. Законът е такъв, че чрез закона на Добродетелта от духовния свят сте слезли тук. Чрез Добродетелта сте слезли в материалния свят, събрали сте всичките нечистотии и Любовта е, която ще ви изпере, а Мъдростта ще ви заведе на Небето. Затова, като се върнете в Небето, не трябва да се връщате празни.

Понякога истината се представя в най-простия вид; но само когато едно цвете се развие, тогава ще видите какво е то; и семето, само когато узрее, може да се види какво е. Вие ще разберете отпосле това, което с думи не може да се изкаже, защото има неща, които с човешки език не могат да се обяснят. Преди 10000 години как хората са разбирали нещата, а сега как ги разбират? Затова от човешко гледище живеете в бъдещето, а от Божествено живеете в настоящето. Не стойте като фалирали търговци, които само мислят, нито размишлявайте за това, което ще бъде, а само се радвайте на настоящето, защото то е, на което вие може да се радвате.

След тези думи г-н Дънов ни остави и се качи в горната стая над салона и се върна в 12 часа на обяд. После, в 1 и половина часа след обяд, се изкачи пак горе в стаята и се завърна в два часа и каза:

- Утре, 19-ого, неделя, в 4 часа сутринта, ще имаме събрание, което ще продължава до 12 часа. Затова събрание се пригответе всички с вашите просби, които имате, било за себе си, било за домашните или приятелите; пригответе си всички въпроси, които ви смущават, и всеки утре да може да се изкаже.

Личните ви пликове ще ви се дадат утре. Това, което ще ви се даде тази година, винаги ще го имате пред себе си, понеже всеки плик, който ще го носите, е свързан с магнетически течения, та когато забравите плика, няма да бъдете послушвани; плика трябва да пазите от чужди очи. Ако само един път някой от вас покаже съдържанието на написаното в плика на някого, който и да е той, губите всичко онова, което искате. За молба винаги да избирате и в него да правите моленията си. Плика винаги да държите, щото да не се мачка, а когато отивате в нечисто място, ако Духът ви подсети, оставяйте го.

Най-хубавото време за молба през деня е от 4 до 9 часа сутрин и от 9 до 12 вечер. Доколкото спазвате този ред, дотолкова духовно ще се уякчавате.

За всяка седмица трябва да си избираме го един ден за молби (молитви), така щото, 52 седмици като са в годината, ще имате 52 дни за молитви. Тия дни ще бъдат петъците.

В този ден, петъка, няма да се яде нищо готвено и никого няма да задължавате да ви готви през този ден, но ако има нещо сготвено, без да сте го искали, може да ядете, стига да бъде растителна храна. И като не задължавате никого да ви слугува, Господ ще ви помага, но ако ви слугуват хората, лишавате се от помощта на Небето.

В З и половина часа подир обяд събранието се продължи. Г-н Дънов се обърна към Ан. Желязкова, на която пред всинца каза:

- Всички неща, които Ви спъват, да не Ви смущават, защото духовният свят работи за Вас. Постенето е една необходимост за уякчаване на волята. Това, което се иска от Вас, е за Ваше добро: умствено, духовно и физическо.

Към всички г-н Дънов се обърна с покана да поискаме от горе да ни се определи денят от седмицата за молитва и всички изявихме желание за петък и тогава той добави:

- Трите първи петъка от месеца да бъдат за молба и през тях ще се яде това, което се каза преди малко, а последният петък ще бъде за пост. През първите три петъка може да употребявате и стоплено вино по малко, варено в четвъртък жито, посипано със захар и орехи, може и едно кафе или един чай. Това е хигиенично правило за укрепване на физическото ви тяло.

И така, за през тази година остават следните правила: всеки петък през седмицата ще се молите за уякването на Веригата, като в молитвата си прекарвате в ума имената на всички, които сте във Веригата, а последният петък се определя само за пост и молитва. Които пък искат да се молят за умрелите, да сторят това в петъка преди Рождество, петъка преди Великден и в петъка преди Голяма Св. Богородица. Това за тази година. Не са само петъците, които ще помагат, а и молитвата да е от дълбочината на сърцето. С подигането на въпроса да се молите за умрелите, ще ви кажа: за да можете да помогнете за астралния мир, трябва вие да сте се подигнали, защото, преди да можете да помогнете, ще се явят около вас други умрели, да кажем, не тези, за които се молите, които също ще искат вашата помощ, а те не са малко, които имат нужда от помощ, и вие ще се видите в чудо.

Както казах, личните ви пликове утре ще ви се дадат и това, което ще бъде писано в тях, хвърля светлина върху пътя, в който трябва да вървите. В съдържанието на писаното в плика се дават на всекиго по 3 думи, да ги разберете и ако сторите това, ще вървите успешно в пътя си.

Обмислете всичко за какво ще се молите утре заранта, отнасящо се лично до вас, за вашите материални и духовни нужди, искайте благоволението Божие за отстранение на всички препятствия, които спъват Неговото Царство. Ще се молите всички за напредването ви в избрания път. Молитвата, която ще правите утре, за всеки поотделно да почне така: „Господи Исусе Христе, Иехова-Елохим, Утешителю Дух Светий Адонай", а пък ще я свършвате с думите: „Защото, Господи, с идването на Твоето Царство е нашата радост; в осветяването на Твоето Име е нашата слава, и в изпълнението на Твоята Воля е нашата любов."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...