Jump to content

Recommended Posts

ВРЪЗКИ

Правилните връзки са връзки с разумни същества. (опорни точки на живота – 70).

Истинска връзка е тази, на която и двете страни могат да разчитат... Следователно, поддържайте онези връзки, при които отношенията са правилни. (ЦЕННАТА ДУМА - 284).

По-силни са връзките, които имат за основа някаква идея. Значи духовните връзки са по-силни от материалните. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 202).

Ако вие четете един романист, красивото не е туй, което е написал, но в душата, която е вложил авторът в написаното. Като го четеш, ти ще влезеш в контакт с неговата душа. Четете някой философ, математик, или слушате някой музикант, всичко това, което те са написали, то е външната страна, то е един малък повод, за да се свърже с тяхната душа. Живите души, с които си в общение, ти предават сила. Писанието, Което наричаме Слово Божие, е живо. И като Почетем, ние сме в общение с тия души, които са Го писали. Туй, което е казал Христос, то е живо. Някой казват: „Какво е казал Христос?” Щом изречеш тези думи, ти влизаш във връзка с Христа. (двата ПРИРОДНИ МЕТОДИ - изд.” Фотинов” София - 264).

Като си дошъл на Земята, ще се изучаваш, за да имаш ясна представа за себе си като човек. Не се сравнявай с никого, не казвай, че този или онзи са по-добри от тебе. Не казвай, че този или онзи ти е неприятен, но виж, защо е така. Когато имаш еднакви качества с някого, този човек ти става неприятен. Особено, ако иска да ти се наложи. Ти си горделив, но той е по-горделив от тебе; ти си сприхав, но той е по-сприхав. Изобщо неприятен ти е всеки, който те превъзхожда, особено в отрицателното. Всеки, който се опита да ти се наложи, също ти е неприятен. Когато се говори за свързани души, имаме предвид естествената, вътрешната връзка между тях. (трите посоки - 125).

Човек не може да не се свързва, но връзките му трябва да бъдат разумни. Човек трябва да знае защо се връзва и защо се развързва. (влияние на светлината и на ТЪМНИНАТА - 59).

Имайте предвид следното важно положение: Не оставяйте други да държат връзките ви. Който държи връзката ви, той ще ви заповядва. Ако злото държи връзката ви в ръцете си, вие ще бъдете негови роби. Ако доброто държи вашата връзка, вие ще бъдете свободни. Ако пък вие сами държите връзката си, ще служите на Бога. (ценното из книгата НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТА - изд. 1932 г. София - 225).

Веднъж за винаги вие трябва да ликвидирате с всички ония лица във вашата фирма, които във ваше име, създават ред неприятности и страдания. Как ще ликвидирате? Като не се подавате на тях, като не ги съдите, не съдете нито себе си, нито другите, но не допущайте нови грехове и грешки. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - изд. 1934 г. София - 91).

Само Божият Дух може да свързва хората и да ги накара да се обичат разумно. (СИЛА И ЖИВОТ - том II - изд. 2006 г. - 339).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...