Jump to content

Recommended Posts

БРАТ

На Земята най-възвишеното - това е брата, сестрата и майката. (сила и живот - IV серия - изд. 1922 г. София - 1).

Думите „брат” и „сестра” са Божествена идея, те са много по-велики понятия от онези, които ние схващаме и разбираме. (сила и живот - ІІ том - изд. 2006 г. - 256).

Брат е онзи, който обича живота, знанието, светлината и свободата, както за себе си, така и за другите. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 262).

Вашата душа ще бъде посредницата да ви направи братя и сестри. Само душата ви, а не друга някоя сила е в състояние да направи това. (сила и живот - ІV серия - 16).

Брата ще познаеш, когато си наранен, когато си в нещастие, той ще те прегърне, целуне, ще те заведе у дома ти. Така и сестра ти. (сила и живот - ІV серия - 3).

Когато сестрата влезе в държавата на брата, длъжна е да се подчинява на неговите закони. И когато братът влезе в държавата на сестрата, длъжен е да се подчинява на нейните закони. Това са отношения, които трябва да се спазват. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - 322).

Връзвай брат си с любов, развръзвай го с мъдрост и му съдействай в доброто. Това е учението, което ние трябва да приложим навсякъде. (Сила и живот - IV серия - 289).

Искате ли да хармонизирате живота на ума, на сърцето, на волята, на душата, на духа, турете за основа на живота си идеята за братство и приятелство. (светото място - 19).

Внесете братството навсякъде. (НОВИЯТ ЧОВЕК – 128).

Всички трябва да знаете, че Братството, което търсите, не е на Земята; то е горе, в невидимия свят. И хората на Земята могат да бъдат братя дотолкова, доколкото те са носители на идеите, които това Братство проповядва. (КОЗАТИВНИ СИЛИ - 97).

Който е господар на своите мисли и чувства и може да служи на своята разумна воля, той е истинският човек. Той е човекът, който ще се роди в бъдеще и ще носи светлата идея за братство и равенство между хората. (делата божии - 241).

Христос казва: „Който изпълнява волята на Отца моего, той ми е брат.” Значи едно от условията е това. Трудно условие е да бъдеш брат или сестра. (СИЛА И ЖИВОТ - IV серия - 3)

Който не може да живее като брат и сестра, той не може да бъде гражданин на Новото Царство на Земята. (новият ЧОВЕК - 129).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...