Jump to content

КАЧЕСТВАТА НА БРАТЯТА И СЕСТРИТЕ


Recommended Posts

КАЧЕСТВАТА НА БРАТЯТА И СЕСТРИТЕ

Не казвайте, че човек за човека е вълк; ако мислите така, вие виждате вълчата кожа, в която той временно се е облякъл - вътрешно той не е вълк... Вие трябва да проникнете до вътрешното естество на човека, за да разберете, че човек за човека е брат, а не вълк. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІ том – изд. 2006 г. - 465).

Трябва да се оставите от стария навик да крадете, от стария навик на користолюбие - той е причина за нещастията. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд. 2006 г. - 112).

Колко пъти вие сте изяждали човешкото агънце! Връща се мъжът вкъщи весел, носи едно агънце, но излиза жена му с ножа насреща, разваля настроението му и той изгубва агънцето си. Колко пъти сте клали агнета! Ще каже някой, че никога не е клал агне - лъжете всички. Казва Господ: „Който без причина се гневи на брата си, той коли агне. (СИЛА И ЖИВОТ - II том – изд. 2006 г. - 141).

Писанието казва: „Благославяйте, не кълнете, казвайте истината направо в лицето като на брат, на приятел, никого не одумвайте. (Сила и живот - ІІ том – изд. 2006 г. – 268).

Каквато служба и да изпълнявате, вие трябва да бъдете честни и истинолюбиви. Ако искате да бъдете свободни, всякога говорете Истината. Не насилвайте човек да прави това, което душата му не желае; не насилвайте и своята душа... Не насилвайте другите, за да не насилват и вас; не лъжете другите, за да не лъжат и вас. Бъдете верни на своята душа и на своя дух, бъдете верни на своя Учител, бъдете верни на Онзи, който ви е дал всичко. (Сила и живот - ІІ том – изд. 2006 г. – 322).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...