Jump to content

БРАТСКИ ЖИВОТ


Recommended Posts

БРАТСКИ ЖИВОТ

Нашето братство и сестринство се е издигнало само една педя. Когато на някого някой брат вземе една педя земя от неговата нива, скарват се и братството се разваля. Вземете лекари, търговци, свещеници, проповедници и други, само до една педя е достигнало братството. Ето съвременния обществен растеж, до който сме дошли в схващане на братство. (СИЛА И ЖИВОТ – ІІ том - изд. 2006 г. - 257).

Мъчно е хората да се познават и да живеят помежду си като братя. Всички говорят за братство и сестринство, но парите са на първо място. Хляб ли купуват, сирене ли купуват, или друго нещо, навсякъде пари се разменят. Докато парите играят важна рол в отношенията на хората, никакво братство и сестринство не може да съществува. Братството изключва всякаква продажба. При братството всички дават, без да очакват нещо, който иска да осъществи братски отношения между близките си, той трябва да се откаже от продажбата, казано е в Писанието: „Давайте, за да ви се даде.” Брат, който даде щедро на сестра си, никога не осиромашава. Там дето братя и сестри се обичат в името на Божията любов, злото е изключено. (ЕЗИКАТ НА ЛЮБОВТА - изд. 1938 г. София - 130).

Новото учение иде в света, да внесе идеята за братство и сестринство между хората, да ги застави да работят един за друг. Дето съществува братство и сестринство, там Любовта царува. Ще дойде ден, когато тази идея ще се реализира. (ЕЗИКАТ НА ЛЮБОВТА - изд. 1933 г. София -130).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...