Jump to content

КОЛКО ДА ГОВОРИМ


krasi23

Recommended Posts

КОЛКО ДА ГОВОРИМ

Казах ви много да мислите, малко да говорите... Когато говорите, малко говорете, но красиво и смислено... Има оратори, които издържат да говорят по пет-шест часа без умора. Обаче обикновеният човек не трябва да говори повече от 15 минути. (ОТНОШЕНИЕ НА ПРОСТИТЕ ИСТИНИ КЪМ ЧОВЕКА - 176)

Разумният човек не хаби думите си. Той никога не говори напразно. Всяка негова дума е на мястото си и тя има точно определен смисъл... Разумният човек си служи с прости думи... Думите, с които си служи, са съдържателни. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 55)

Говорете, колкото може по-късо. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 309)

Окултната наука не търпи излишно говорене. Вие може да говорите някога повечко, но ако всякога говорите много, това не е правилно. Многото говорене е хабене на енергия. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА – 447)

Който много говори, изгубва връзката в мисълта си. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - 247)

Ако мога да говоря, ще говоря, ще поговоря само пет минути, но ще кажа такова нещо, което никога не са слушали. Ново нещо трябва да им кажа. Казвам: Не говори на хората това, което те знаят. (ЗАКОНЪТ И ЛЮБОВТА - 158)

За да не те критикуват хората, говори малко, но смислено. В пет минути човек може да каже много нещо. На човек се позволява да говори най-много от 5 до 15 минути. Не може ли в 15 минути да изкаже същественото, и часове няма да му стигнат. Днес еволюцията на човека е съкратена, вследствие на което той трябва да пести времето и енергията си. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА -109)

Казано е в Писанието: „Който много говори, много греши.” Една българска поговорка казва: „Говоренето е сребро, мълчанието - злато.” (ДА ВЪЗЛЮБИШ - 49)

В Америка, например, проповедниците говорят извънредно много, вследствие на което те страдат от изтощение на нервната система. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 447)

Окултният ученик трябва повече да мисли, по-малко да говори. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 75)

Говорете малко, но разумно. (НОВО РАЗБИРАНЕ - 27)

От друго се пазете: Никога не казвайте всичко, което знаете. Друга една опасност има. Това, което имате, всичко не изказвайте и всичко, което имате за продан, не го продавайте всичкото. Оставете нещо и за себе си. (ЗАПАЛЕНА СВЕЩ - 607)

Ако Словото не се приложи на своето място, не може да внесе мир в душата на човека, нито светлина в ума и радост в сърцето му. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 295)

Обикновеният човек повече говори, по-малко работи, вследствие на което работите му не вървят добре. (ДА ВЪЗЛЮБИШ - 49)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...