Jump to content

ЗАКОНЪТ ЗА ДАВАНЕ


Recommended Posts

ЗАКОНЪТ ЗА ДАВАНЕ

Истинската култура зависи от даването. Даването е мярката. (към извора – 151)

Знанието, богатството, силата, красотата са реки, които минават край всички хора. Всеки ще задържи от водата им толкова, колкото му е нужно. Останалото ще пусне да тече свободно, да пои градините на всички хора. Рече ли да тури бент на водата, да я задържи само за себе си, той ще причини пакост и на своя дом и на близките си. (УСТОЙЧИВИ ВЕЛИЧИНИ - 95)

Да даваш, това значи, че ти като даваш, чистиш себе си... И ако не даваш, ти не можеш да се очистиш. (младият, ВЪЗРАСТНИЯТ. СТАРИЯТ - 85)

Първото нещо е - всички се стремете да не задържате нещата. (ако ГОВОРЯ – I т. - 229)

Щом усетиш, че ти е дадено повече, отколкото ти трябва, веднага да дадеш туй, което ти е излишно, да покажеш Любовта. Няма да задържаш Любовта в себе си... Ще вземеш толкоз, колкото ти е потребно, а другото ще раздадеш до последната трошица... Ако на човек не можеш да дадеш, дай на някоя круша, на някой камък, дай, да върви благословението. Затуй аз бих ви препоръчал, като имате, щом дойде благословението, умийте ръцете си хубаво и с тази вода полейте цветята или някое плодно дърво. Дърветата ще турят в плодовете си туй благословение, което ти си дал и чрез плодовете ще иде в другите... Още като дойде благословението у тебе, след 1 ÷ 2 минути, даже и минута е много, ще намериш някого да раздадеш... След 1 ÷ 2 часа може да дойдат други благословения. (факти, ЗАКОНИ, ПРИНЦИПИ - I том - 51)

За онзи, който дава, се отваря място и приижда ново. (акордиране на човешката ДУША - I том - 177)

Ако спреш това, което Бог ти е дал, то се разрушава. (акордиране на човешката ДУША - I том - 177)

Всеки човек, който задържа за себе си това, което е произвел, не може да намери смисъла на живота. (пътят НА УЧЕНИКА- 330)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...