Jump to content

22. АДЕПТ НА „ЕЛ ШАДАЙ"


Recommended Posts

22. АДЕПТ НА „ЕЛ ШАДАЙ"

Беше в края на зимата 1938 - 1939 г. и началото на март. Аз по онова време ходех често при Боян Боев, Посрещаше ме много хубаво. Когато говореше за Учението на Учителя се въодушевяваше и ставаше чист и наивен като дете. Чистотата имаше у него. Видя ме и ми махна с ръка. „Ела да ти кажа една важна работа, която стана!" И той започна да ми разказва, а беше ден петък.
В сряда Боев и Учителят са били на Бивака. Било е зима още. Брат Ради е станал рано през нощта, Учителят го изпраща в 2 часа и 30 минути през нощта, за да му каже, че тръгват заедно на Витоша. Като е за екскурзия с Учителя Боян изобщо не се двоуми. Скача бързо, облича се и ето го нагоре по стъпалата, та при Учителя. „Бояне, ще отидем до Бивака заедно!" Било три часа през нощта. Налели вряла вода в термоса. Боян е бил куц с единия си крак и трудно се движел. Но тръгнал с Учителя полека-лека и за около четири часа са горе на Бивака, а там е сняг. Учителят му казал: „Тук ще имаме една среща с един адепт, който ще ходи в Европа, за да свърши една работа. Да предотврати големите страдания, които идват в Европа." Това е една реална действителност, а като ми говореше това нещо Боян Боев, смятах че е фантастика. Те седнали горе, а Учителят е бил обърнат с гърба си на север към Драгалевци. Били са до брезата, до чешмата седнали на пейка. Отгоре през гората се задала една фигура. Вървял 40-годишен хубав мъж, облечен в самоковски дрехи. Идва и се отправя към Учителя, който си седял спокойно. Спира се, пред Учителя и вдига дясната си ръка за поздрав. Казва едно изречение от думи символични, а Учителят му вдига също ръка и му отговаря с друга символика. Разговорът протича с по няколко изречения. Единият казва едно, а Учителят допълва с друго. Той казва три изречения и Учителят отвръща с три изречения. През това време Боян ги записва на стенограма и след това ми ги казва и аз ги знаех 30 години. Но от две години ги забравих. Нямаше кой да ги запише. Аз не ги записах, защото се занимавах с велики работи, които хвърчаха по въздуха. След като свършва разговора самоковския селянин профучава покрай тях и си заминава като поема пътя от Драгалевци за София.
Тогава Учителят се обръща към Боев: „Хайде да пием един чай!" И след малко обяснява: „Сега имахме среща. Ти видя един адепт от далечна Индия, който отива в Европа да подготви и съдействува за благоприятните сили, които да помогнат на Европа за голямата война, която иде".
А през 1939 г. почна войната. За нея лично Учителят бе ми казал: „Ако не беше тръгнал Хитлер на изток към Русия по друг начин щяха да се развият нещата. Ако беше тръгнал към Англия, събитията в Европа щяха да протекат по друг път. " Вероятно в записките на Боян Боев ще намерите трите изречения и трите формули на Учителя с адепта.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...