Jump to content

6. МАЙСКИЯТ ДЪЖД


Recommended Posts

6. МАЙСКИЯТ ДЪЖД

Сега ще прочета това, което съм писала:
Живеех с брат ми на Изгрева. Къщичката му беше точно под поляната, на която играехме Паневритмията. Един ден, беше 15 май валеше хубав, ситен дъжд. Аз излязох на поляната да потичам по дъжда. И кой мислите се зададе откъм източната страна на поляната? - Учителят. И той излизаше да се разхожда по дъжда. Аз бях на седмото небе. Обикаляхме поляната, дъждът ме квасеше и след като хубаво ни намокри, Учителят ми каза: „Рекох, майският дъжд е благословение! Сега се приберете, преоблечете се, изтрийте се със суха кърпа. Рекох, майският дъжд е благословение!" Щастлива отидох вкъщи. Тази майска дъждовна разходка ще остане спомен за цял живот.
Сега ще ви разкажа подробно случая: Един майски ден беше, но валеше ситен дъжд. Аз много обичам дъжда и излязох вън, така лекичко облечена, да излязла да потичам на поляната по дъжда. Излязох, почнах да си тичам и по едно време от източната страна на поляната излиза Учителят и той така леко облечен, усмихнат и почна да се разхожда по поляната. Аз като Го видях, викам: „Хи, Учителят излиза с мене да обикаляме по дъжда". Обикаляхме по дъжда, аз тичкам така, ходя и Той обикаля доста, докато ни намокри хубаво дъжда и Той се приближи така по-близко до мене и каза: „Сестра, рекох, майският дъжд е благословение!" И аз се усмихнах така. „Сега, продължи Той, - ще отидете вкъщи, ще се изтриете с една суха кърпа, ще се преоблечете!" И пак повтори: „Рекох, майският дъжд е благословение". И аз казах: „Благодаря, Учителю" и тичам вкъщи и казах на брат си: „Славчо, знаеш ли, че бях с Учителя са поляната?" Той вика: „Това е щастие за тебе". И аз слязох и се преоблякох и бях щастлива, че с Учителя се разхождах по майския дъжд".
Знаете ли, че в Словото на Учителя има много места, където Той говори за майския дъжд, за летния дъжд и ние сме ги чели. Говори за тия месеци април и май, през които човек получава енергия за цяла година, но моята опитност в момента е много ценна. Лично за мен. А може и за останалите.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...