Jump to content

15. МИСЛИ ОТ ПЪРВОТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЕЛ КЪМ СОЛУНЦИТЕ


Recommended Posts

15. МИСЛИ ОТ ПЪРВОТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЕЛ КЪМ СОЛУНЦИТЕ

"Обхождайте се мъдро кьм външните." /4;12/.
"А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите като другите, които нямат надежда. Защото ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него. Защото това ви казвам, чрез Господното пришествие, няма да предва- рим починалите." /4;13-15/.
"Понеже сам Господ ще слезе от Небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия Тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа. И тъй, насърчавайте се един друг с тия думи."/4;16-18/.
"А за годините и времената, братя, няма нужда да ви се пише; защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем." /5;1-2/.
"Но вие, братя, не сте в тъмнина, та да ви постигне оня ден като крадец. Защото вие всички сте Синове на Светлината, Синове на Деня, не сме от нощта, нито от тъмнината. И тъй, да не спим като другите, но да бъдем будни и трезвени." /5;4-6/.
"Внимавайте, никой да не връща никому зло за зло; но всякога търсете доброто един на друг и иа всичките." /5:15/.
"Винаги се радвайте, непрестанно се молете, за всичко благодарете, защото това е Божията Воля за вас в Христа Исуса."/5;16-18/.
 
"Духа не угасвайте. Пророчества не презирайте. Всичко изпитвайте, доброто дръжте. Въздържайте се от всякакво зло
."
/5;19-22/.
"А сам Бог на Мира да ви освети напълно; и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок до пришествието на нашия Господ Исус Христос."/5;23/.
 
"Верен е Оня, Който ви призовава, и ще извърши това." /5;24/.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...