Jump to content

ЛЮБОВ, ИСТИНА И ПРИЯТЕЛСТВО


Recommended Posts

ЛЮБОВ, ИСТИНА И ПРИЯТЕЛСТВО

Само с любовта можете да направите противниците си приятели, можете да ги обезоръжите и да ги накарате дори да ви служат. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 28.03.1991).

Приятелството е обосновано на Любовта,... а за да има Любов, трябва да обичате Истината, (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ - изд. 1922 г. - 299).

Да обичаш, значи, да пожертваш себе си, заради приятеля си. (АКО ГОВОРЯ - II т. - 213).

Имаме двама приятели. Докато са далеч един от друг в училището, докато нямат отблизо взимане-даване, любовта им е чиста и възвишена. Но щом се зародят материални сделки помежду им, те веднага започват да чувстват своите погрешки, да виждат своите недостатъци. (СЪБОРНИ БЕСЕДИ - 1926 г. - 112).

Щом дойдем да кажем Истината, приятелство няма. По-голям приятел от Истината няма в света... Ако имаме приятел, който ще ни лиши от нашия приятел - Истината - той не ни е приятел. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ - 1922 г. - 299).

Ако връзката между двама приятели е правилна, те ще се обичат. И двамата ще дават и възприемат правилно. Обмяната между тях е правилна. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 194).

Истинският приятел никога не може да направи нещо, което да не е за твое добро. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том – 145).

Изгубите ли приятелството на човека, когото обичате, вие губите светлината и радостта. Какво ще правите без светлина и радост? Истински приятел е онзи, който може да ви помага в най-трудните моменти на живота. Ценете приятеля си по доброто, което прави за вас. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том - 77).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...