Jump to content

5. НЕОБИКНОВЕНА СРЕЩА


Recommended Posts

5. НЕОБИКНОВЕНА СРЕЩА

След заминаването на Учителя, към 1947 г. бях на Изгрева на полянката за Паневритмия и си размишлявах доста тъжно какви ли още премеждия ще има да преживея.
В този момент идва към мене един човек с хубав кафяв костюм, поздравихме се и ми каза така: „Има начин, по който да минеш леко всички тези премеждия, без да пострадаш нещо". Тогава аз питам: „Кой е този начин?" Отговори ми: „Ако можеш да се храниш с плодове и зеленчуци, без да употребяваш млечни продукти, тогава всички тези противоречия ще минат и ще се освободиш от тях".
Тогава той продължи обясненията си и каза, хората, които се хранят с месо пълнеят в долната част на тялото - корема. Но така, все 2 - 3 - 5 години боледуват от някоя тежка болест. Хората като консумират месо, заедно с месото приемат и духът на животното, което иска да си отмъсти. Също така хора, които се хранят с млечни продукти и те пълнеят в корема и те боледуват. Ако искаш да се оформи тялото ти, лицето, главата като употребяваш плодове и зеленчуци, то естествено ще се преобразиш. Това няма да стане отведнъж, но в бъдеще ще видиш резултата.
Като изслушах тези наставления, запитах човека: „Кога пак може да Ви срещна?" Отговори ми: „Аз не съм сам, ние сме тук групичка и следим живота на всеки един, който идва на Изгрева. Когато има нужда, ние пак ще ти се обадим, ти бъди спокоен".
След това той се сбогува с мен и си тръгна да си отива към салона. Аз го следях с очите си и щом той пристигна до боровите дървета, стана невидим. Исках да го видя, направих няколко крачки в неговата посока, но той стана невидим.
Направи ми впечатление, че когато дойде при мен, той знаеше мислите и безпокойствата, които ме занимаваха в момента. Също внезапното му изчезване след раздялата ни, макар че го следях, показва, че е бил необикновен човек.
Още в началото трябваше да кажа, че обръщението му към мен беше с думите; „Много други досега са ти казвали много неща, но и аз ще ти кажа някои работи".
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...