Jump to content

БОГОМИЛСТВОТО КАТО ХРИСТИЯНСКО ОКУЛТНО УЧЕНИЕ


Recommended Posts

БОГОМИЛСТВОТО КАТО ХРИСТИЯНСКО ОКУЛТНО УЧЕНИЕ

1. „Най-видният богомил е бил Боян Магът. Той е основател на учението. Поп Богомил е бил проповедник и разпрос- транител на учението."

2. „Богомилите бяха едно време в България за повдигането на българския народ, но понеже българите не бяха готови, не приеха Богомилството и затова паднаха под робство. Богомилите отидоха горе и сега, като се освободи България, пак дой- доха. Те са сегашните ученици на Бялото Братство."

3. „Учениците на Бялото Братство са били в Египет, Асирия, Вавилон, Персия, Индия, Палестина, Гърция, Рим и пр. Те са били там в различни свои прераждания. Във времето на Христа са минали в Палестина, оттам в Гърция, Рим, Англия, Германия и сега постепенно преминават в славянството."

4. „Богомилите не са успели в България поради гоненията на реакционните кръгове, но те са дали мощен тласък на европейската култура."

5. „Чешките братя в Чехия, квакерите в Англия, илюминатите в Германия и розенкройцерите са произлезли все от богомилите. Реформацията също се изрази в богомилски дух."

6. „Богомилите не са били мирен елемент. От България те отишли във Франция, Англия и много други страни. След откриването на Америка те са отишли и там. Богомилите са били много смели хора. Време е вече да излезем да говорим по- открито за богомилите."

7. „Златният век на България е почнал, когато Бялото Братство е започнало да работи в тази страна. Богомилството едно време от България се разпространи на Запад. И сега това движение от България ще се пренесе в другите славянски народи и навсякъде. Богомилите сега идват отново. Животът минава в друга фаза."

Учителя Петър Дънов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...