Jump to content

Recommended Posts

XIV. ТАЙНАТА НА ЧИСЛОТО 666

За да разберем Тайната на числото 666, трябва с помощта на Окултната наука да подигнем булото на една от най-великите Тайни на Битието и на човешкото развитие, която е свързана с проявлението на Закона за полярността в хода на човешкото развитие. Учителя казва, че в основата на Битието стои Великата Космична Разумност и Мъдрост, която се изявява чрез два велики Принципа, които Той нарича Първи и Втори. Първият Принцип е силен, мощен и страхотен в своето проявление. Той е подобен на силна киселина, която разяжда и разрушава всичко. Той е Принципът, който е създал материалните светове и човешкото тяло. Този Принцип сам по себе си не е лош, но от неговата дейност, от неговото проявление произлиза това, което наричаме зло. Вторият Принцип е така нареченият мек Принцип, който организира света, който внася живот в света и в когото сам Бог пребъдва. Първият Принцип се страхува от Втория, понеже Вторият има тенденция и възможност да го погълне. На страната на Втория Принцип се явява Доброто, а на страната на Първия Принцип се явява Злото. Това са двете дървета на Рая - Дървото за познаване Доброто и Злото и Дървото на Живота.

В Апокалипсиса Първият Принцип е представен от Змея със 7-те глави и 10-те рога и от Звяра с двата рога. А Вторият Принцип е представен от Агнето, което стои на хълма Сион, заедно със своите избранници, които са 144 000, което число е символ на всички съвършени същества, които в своята целокупност образуват Бялото Братство. И Учителя казва още, че по силата на този Принцип на Полярността, толкова същества има в Ада, в Бездната, които са на страната на Първия Принцип, колкото същества има на Небето, на страната на Втория Принцип.

Силите и съществата на Първия Принцип работят в гъстата материя, те са в корените на Дървото на Живота. А силите и Съществата на Втория Принцип работят в рядката материя, те са в клоните, листата, цветовете и плодовете на Дървото на Живота. И на всяко същество от Бездната - Ада, от света на гъстата материя, отговаря едно същество от възвишения свят, тъй както на всяко коренче на дървото отговаря едно клонче. Тази идея е много дълбока и мъчно може да се изрази с думи, затова в Окултната наука е изразена символично е два преплетени триъгълници. В някои символи тези триъгълници са така направени, че представят - първия с върха нагоре едно съвършено същество - света на Втория Принцип, чрез който се проявява Абсолютният Дух, подпряно на ръцете си на една плоскост като огледало, в която се отразява Неговата фигура в обратен вид. Тази отразена фигура представя света на Първия Принцип. И на всяко същество от Небето отговаря едно същество от Бездната. И понеже в символичната картина горният образ, който е светъл и жизнерадостен, представя Абсолютният Дух, на Него в Бездната отговаря отразеният образ, който има същата форма, но е мрачен, тъмен. Затова Учителя казва някъде: Не се борете със Злото, защото там ще срещнете силите на Непроявения Бог. На Христа, Който е Проявеният Бог, отговаря едно същество от Бездната. И всяко от тези същества си има име, според характера си, мисията си и мястото, което заема във Великия Космичен организъм. Учителя казва, че и Христос има свещено име, с което е известен на Небето. Също така и това същество, което е антипод на Христа и му противодейства в развоя на Всемирната еволюция, има свое име. И както едното, така и другото са известни на Посветените в Тайните на Окултната наука.

Също така всяко същество има един символичен знак, с който се изразява, който знак изразява неговото естество, по силата на закона, че всяка енергия, всяка сила, във външното си проявление се изразява чрез известна форма. В Окултната наука, в езотеричните съчинения, когато искат да представят някое същество от Небето или от Бездната, за да не бъде разбираемо за непосветените, служат си с неговия символ и с числения израз на името му. Защото в древните азбуки всяка буква отговаря на едно число. И когато искаме да изразим едно име с число, за да ме бъде разбрано, то на мястото на всяка буква се туря съответното число. По такъв начин имаме числения израз на характера на съществото, което представя.

Така в еврейските букви, които са произлезли от египетските йероглифи, а тези, последните, както и еврейските, са копирани от небесните знаци, които са азбуката на Небето, всяка буква отговаря на определено число, а всяко число, както и всяка буква, е израз на един Принцип, на една Сила, на един Закон, които действат в Космоса. По силата на това, когато произнесем едно име, съставено от известни букви, ние предизвикваме известни сили в Природата, които според характера си, носят или благословение, или проклятие. Буквите и думите са бутончета, които като натиснем, туряме в действие определени сили в Космоса. Това важи и за нашите съвременни азбуки, но още по-силно за древните азбуки, които са по-близо до първичния оригинал - белезите на Космичното Слово, изразено в знаците на Небето.

Затова магията си служи именно с тези азбуки, и специално с еврейската, която е само малко преобразена древно-египетска, за да предизвикат действието на известни Природни сили. Затова всяко име не е случайно, а е носител на определени сили, които влияят, според характера си, за добро или за зло в съдбата на индивида. Затова Учителя препоръчва, когато на човек не му върви в живота, да си смени името, за да се свърже с други сили, и да прави това дотогава, докато му тръгне, т.е. докато попадне на истинското си име.

Така че, всяко същество в Космоса си има име и символ, които са израз на неговия характер, на неговите сили, те са външен израз на неговата вътрешна същина. И в Окултната наука познават тези имена и си служат с тях, за да влязат във връзка с Космичните същества. Както за да влезем във връзка с един човек, трябва да му знаем името и да се обърнем към него с името му, същото нещо е когато искаме да влезем във връзка със съществата на Космоса - трябва да знаем техните имена, за да се обърнем към тях със собствените им имена, за да ни чуят и да ни обърнат внимание. Но понеже всички същества са органи на Великото Космично Тяло, ние трябва да знаем деня и часа, когато дадено същество е най-близко до нас, когато най-лесно можем да влезем във връзка с него. Защото Космосът и всичко в него е в движение, то и съществата във Вселената са в движение и всяко си има резиденция, в която можем да го намерим в определен ден и час. Ако го потърсим в този час и се обърнем към него с името му, то ще ни се отзове и ще ни отговори на молбата. Но ако го потърсим в час, когато го няма в неговата резиденция, можем да викаме колкото си искаме, никой няма да ни чуе. Това е подобно на телефона. Ние може да звъним на определен номер, но ако там няма никой, ние можем да звъним колкото си искаме, без да получим отговор.

Това са специфични тайни в Окултната наука, които всеки Ученик трябва да познава, за да може да се ползва от тях, както за свое добро, така и за доброто на своите ближни. Това се нарича Бяла Магия, в основата на която стои молитвата, отправена точно в определен час. Учителя дава като най-добри часове за молитва следните часове: 10 часа вечерта, 12 ч. полунощ, 3 и 5 часа сутринта. Когато човек си служи с духовните сили за доброто и повдигането на своите ближни, както и за свое добро и повдигане, това се нарича, както казах, Бяла Магия. А когато тези сили се употребяват за зло, тогава имаме Черна Магия. Бялата Магия ни свързва с добрите същества, със съществата, които са на страната на Христа, а Черната Магия свързва лошите хора със съществата, които са на страната на Тъмните Сили.

В Апокалипсиса се казва: „Тук е нужна Мъдрост. Който е разумен, нека сметне числото на Звяра, защото е число на човек. А числото му е 666." Някои, които познават частично този закон за изразяване на дадено име с число, са правили опит да разчетат това число, т.е. да намерят на какво име отговаря, и да го отнесли към известни исторически лица, които в дадена епоха са играли известна роля на историческата сцена и са били носители на насилие и зло. За такъв е посочван Нерон. Може би тези исторически личности да са били проводници на това същество, което е изразено с числото 666, но самите те да са това число е малко вероятно. Защото това число се отнася към известна Космическа същност, както това е показано и в Апокалипсиса.

В Апокалипсиса се говори за три зли същества: Червеният Змей със 7 глави и 10 рога, който се явява във видение на Небето, който е старовременната Змия, която се нарича Дявол и Сатана и мами цялата Вселена. Архангел Михаил излиза на Небето и воюва с този Змей, побеждава го и го сваля на Земята. Архангел Михаил в случая е представител на Слънчевия Дух, на Христа, на Божественото, Което воюва, за да освободи човечеството от влиянието на Злото.

След това Йоан казва, че видял Звяр, който излиза от морето, който също има 7 глави и 10 рога. И на роговете 10 корони и на главите му богохулни имена. И Змеят дал на този Звяр силата си, престола си и голяма власт. „И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи. И даде му се власт над всяко племе, и люде, и език, и народ. И ще му се поклонят всички, които живеят на Земята, всеки, чието име не е записано от създаването на света в Книгата на Живота на закланото Агне. Ако има човек ухо, нека слуша." Видяхме, че с този Звяр са символизирани онези човешки същества, които не са приели Христовия Принцип и са дали място на животинската си природа, която изпъква с всичка сила.

Най-после Йоан видял друг Звяр, който излиза от Земята и има два рога, подобни на агнешки и говори като Змей. И упражнява всичката власт на първия Звяр и неговото присъствие. „И видях друг Звяр, който възлизаше от Земята; и имаше два рога, прилични на агнешки; а говореше като Змей. Той упражняваше всичката власт на първия Звяр в неговото присъствие, и принуди Земята и живеещите по нея да се поклонят на първия Звяр, чиято смъртоносна рана беше оздравяла. И вършеше големи знамения, дотам, щото да направи и огън да излиза от Небето на Земята пред человеците. И мамеше живеещите на Земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред Звяра, като казваше на живеещите на Земята да направят образ на Звяра, който беше ранен от сабята и оздраве. И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така, щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на дясната ръка или на челата им; за да не може никой да купува или продава, освен оня, който носи за белег името на Звяра, или числото на неговото име. Тук е нужно Мъдрост, който е разумен, нека сметне числото на Звяра, защото е число на човек; а числото му е 666." /13;11-18/.

Тези три различни същества имат една и съща същина, същината на Злото. Те са представители на Тъмните Сили, на Черната Ложа. Първото същество е червено - символ на Първия Принцип, израз на борба, на насилие, което е старовременната Змия, която изкуси първите човеци. Второто същество -Звярът със 7-те глави и 10-те рога, което излиза от морето, което в случая символизира астралния свят, света на животинските сили. Третият Звяр излиза от Земята, т.е. изпод Земята, където се намира центърът на Черната Ложа, от Бездната, от Ада. То има два рога, прилични на агнешки, а не че са агнешки. С това ни е показано, че този звяр има отношение към Слънчевите сили, в техния негативен аспект, затова в Окултната наука се нарича Слънчев Демон.

И трите тези същества се борят против верните на Христовия Принцип и са служители на Първия Принцип, носители на Злото. Най-после Йоан казва числото на Звяра, който излиза от Земята, който е идентичен със Змея и с първия Звяр, и ни призовава по числото да открием неговото име. Това същество не трябва да го търсим в никоя историческа личност, а в определена Космическа същност, в определена Космическа сила и същество, което действа по определен начин в световната еволюция. От указанията на Йоан, че то е старовременната Змия - Дявола и Сатаната, на нас ни е ясно, че то е от агентите на Злото, но за нас е интересно да открием името му и да видим каква е ролята му в световната еволюция.

Сега ще се спрем за малко върху Тайната на числото 666. Това число е било познато на Посветените от Древните Мистерии и е било винаги обкръжавано с много Мистерии. В Школите на Мистериите, където авторът на Апокалипсиса е получил своето Посвещение, това число се е държало в голяма тайна. За да бъде забулено и неразбираемо за непосветените, то е било писано по следния начин: 400. 200. 6. 60. Между Посветените е съществувал известен начин на писане, който се е състоял в изразяване на буквите с числа. За да се открие името, скрито зад числото 666, то трябва да се напише по горния начин. След това тези числа се заместват с букви от еврейската азбука, защото всяка буква съответства на известно число. Така числото 400 отговаря на еврейската буква Тао - Т, числото 200 отговаря на буквата Далет, която отговаря на буквата Д. Числото 6 е свързано с буквата Рест, отговаряща на нашата буква Р и числото 60 е свързано с буквата Ламед, която отговаря на нашата буква С. Така тези четири еврейски букви представят четирите числа 400, 200, 6 и 60, чрез които се изразява числото 666. Според тяхната звучност те са имали особено окултно значение.

Числото 666 не трябва да се чете като цяло число, произлязло от десетичната система, но трябва да се чете като три шестици, всяка от които изразява определен цикъл от човешката еволюция.

Апокалипсисът казва, че числото 666 е число на Звяр, т.е. на Злото. Всяка шестица изразява определен цикъл от човешкото развитие, в който силите на Злото са много силни и активни, с което увличат хората подире си. Първата от тези епохи, в която силите на Злото ще се проявят с голяма сила, е Шестата културна епоха на нашата Пета раса, когато ще се положат основите на Шестата раса. В тази културна епоха онези, които са приели Христовия импулс, ще образуват ядрото, от което ще се роди Шестата раса. Но тогава силите на Злото също ще бъдат много активни и ще привлекат много хора подире си. По такъв начин човечеството в тази епоха ще се раздели на два големи лагера - едни, които са приели Христовия импулс, които все повече се одухотворяват, и други - които са отхвърлили този импулс, които все повече затъват в материята, все повече огрубяват, все повече се втвърдяват. Това е първото разделение на човечеството на два враждуващи лагера, откъдето иде първата шестица. След това, в Шестата културна епоха на Шестата раса ще има пак голяма активност на Доброто и Злото и тогава това разделение на човечеството ще се задълбочи още повече. Тези, които са приели Христовия импулс, все повече ще се развиват и издигат, все повече ще се одухотворяват, а тези, които са отхвърлили този импулс, все повече ще затъват в материята. Оттам води началото си втората шесторка в числото 666. Най-после в Шестото въплъщение на Земята ще има също така голяма активност на Доброто и Злото. Които приемат Христовия импулс все повече ще се одухотворяват, докато тези, които са отхвърлили този импулс, все повече ще затъват в материята, телата им все повече ще се втвърдяват. В тази далечна епоха е последната възможност на отклонилите се от правия път да се върнат назад. Които се опомнят, ще поемат светлия възходящ път. Които не се опомнят, са осъдени да паднат в Бездната, заедно със Звяра с двата рога. Оттук произлиза третата шесторка на числото 666.

Така че, числото 666 представя Принципа на пълното закоравяване на човека във физическия живот, нещо, което би довело до пълно отхвърляне на Силата, която подпомага на човека да победи низшата си природа, за да може да се издигне към Божествените висини.

Същевременно четирите Принципа на човека: физическо тяло, етерно тяло, астрално тяло и низшия Аз, преди трансформирането им във висши елементи, са изразени със следните четири букви: физическото тяло чрез буквата Ламед, етерното тяло чрез буквата Рест, астралното тяло чрез буквата Далет и нисшето Аз чрез буквата Тао. Тези четири букви изразяват втвърдяването на тези четири човешки Принципи, преди да са започнали своята еволюция към Божественото, защото тези четири букви влизат, както ще видим, в името на Звяра с двата рога. Затова с право авторът на Апокалипсиса казва: „Тук е нужна Мъдрост", за да се разкрие Тайната, която е скрита зад числото 666 и свързаните с него сили, да се открие името, което стои зад числото 666.

Като напишем числото 666 по следния начин, и като поставим под всяко число съответната му буква, получаваме името:

400 - Т

200 - Д

6 - Р

60 - С

ТДРС

Това име трябва да бъде четено отдясно наляво. След това трябва да знаем, че в еврейската азбука няма гласни, те се подразбират. Като поставим между С и Р гласната О, между Р и Д гласната А, получаваме името СОРАДТ. Това е името на Слънчевия Демон, противник на Агнето.

Както казах, всяко от духовните същества е било означавано с едно име, а също и с един символичен знак. За името СОРАДТ се е употребявала една стрела, носеща на горния си край две закривени острия. Във връзка с това, в началото на Апокалипсиса Йоан казва едно удивително ключово слово, което е било винаги криво превеждано и тълкувано. Той казва: „Откровение на Исуса Христа, което Му даде Бог, за да покаже на слугите Си онова, което има да стане скоро. Исус прати ангела Си, да го съобщи на Йоан, Неговия слуга, а последният възвести Божието Слово и свидетелството Исус Христово и всичко, за което е имал видение и той ги означи със знаци." Това е верният превод. Последните подчертани думи липсват в официалния превод. Йоан означава със знаци т.е. с числа, важните части, съществените части, съдържащи се в Мистериите. Той ги е означил с цифра, с числото 666 и го потвърждава със знак, нещо, което той описва така: „И видях след това да възлиза от Земята един друг Звяр; той имаше два рога, прилични на агнешки, а говореше като Змей." Двата рога, това са закривените острия на стрелата, с която се символизира Слънчевия Демон. За да забули този знак, той нарича двете куки pora. Това е било обичайно в езика на Мистериите - да си служат с една дума с много значения, за да се направи невъзможно за непосветения да разбере това, за което се говори. Така че изразът: Той имаше рога като агнешки ни посочва знака на Слънчевия Демон, началника на Бездната, чието окултно име е Сорадт, който е противник на Агнето. С това име той е известен в Битието и в Окултната наука. А символът му е, както казах, стрела с върха надолу, към центъра на Земята, носеща на горния си край две закривени острия, прилични на агнешки рога.

Както видяхме, Йоан казва: „Който е разумен, нека сметне числото на Звяра, защото е число на човек; а числото му е 666." Като се казва: Нека се сметне, подразбира се, нека по това число се открие името, което е скрито зад него. Окултната Мъдрост открива, както видяхме, името, стоящо зад това число, което е Сорадт, а оттам и съществото, което е носител на това име, което е противник на Агнето, на Христа, затова има за символ агнешките рога, но със стрелата към центъра на Земята. Ясно е от това, че това същество е носител на Злото и е влязло във връзка с човешката еволюция още от началото на човешкото слизане на Земята. Защото то е, което изкуси Адам и Ева. Изкушението се състоеше в това, че то откри преждевременно пред първите човеци външния свят и ги свърза в неговите сили, които сили бяха свързани, именно, с това същество и хората се обвързаха с тези сили и заради това те трябваше да напуснат Небесния Рай и да отидат в света, където управляваше това същество, да се учат в земното училище на света. Затова Христос казва: „Иде князът на този свят, който няма нищо общо с Мене." И този, който ги учеше в това училище по негативен път, беше именно този Демон, символизиран с двата рога. Затова цялата човешка история е изпълнена с борби, със страдания, защото хората не послушаха Гласа на Бога, Който им говореше и ги учеше в Райската градина, а послушаха гласа са адепта на Черната Ложа, който е именно това същество с двата рога, изявено и чрез червения Змей и Звяра със 7-те глави и 10-те рога.

За да разберем неговата връзка с човешката еволюция, трябва да кажа следното: Учителя обяснява някъде стиха: „И Земята беше неустроена и пуста и Дух Божи се носеше над нея". Учителя казва: Под Земя в случая се разбира нисшата природа на човека, в която влизат: физическото тяло, етерното тяло, астралното тяло и нисшето Аз. Те представят Земята, която Божественият Дух трябва да организира. А под Небе се разбира висшата Божествена природа на човека, която е организирана. Както видяхме, тези четири нисши принципи у човека се изразяват чрез четири еврейски букви, които влизат в името на господаря на Бездната. Следователно, силите, които тези четири букви носят, са свързани с този Принцип на Злото, който втвърдява материята. Затова и тези четири принципа на човешкото същество са свързани с тези четири букви, за да се покаже, че в тях действат силите на Първия Принцип, които втвърдяват материята. Но във всеки от тези нисши принципи, по силата на закона на Полярността, са вложени зародишите на известни Божествени принципи, които в течение на развитието ще използват тези носители като почва, за да израснат и да станат като облекла на Божествената природа на човека. Така във физическото тяло е вложен Принципът на Истината, и когато един ден, в течение на еволюцията, то бъде преобразено, което ще стане най-после, човешкият дух ще се облече в безсмъртното тяло на Истината. В етерното тяло е вложен Принципът на Мъдростта, с което ще се облече човешкият дух. В астралното тяло е вложен Принципът на Любовта, и когато то един ден бъде трансформирано в течение на развитието, ще се превърне в тяло на Любовта. Това са трите безсмъртни тела, в които ще се облече човешкият дух. Но това ще стане в далечно бъдеще, когато ще измине периодът, означен със 7-те Тръби и 7-те Чаши на Божия Гняв, и развитието ще стигне до това състояние, за което е казано: „И видях ново Небе и нова Земя и нови Ерусалим да слиза от Небето от Бога." Но преди това човечеството има да мине още много борби и изпитания, докато дойде до това далечно бъдеще.

Сега ще видим как това същество на Злото, Звярът с двата рога, е включено в човешката еволюция и каква роля играе то в процеса на човешкото развитие. По-преди споменах накратко за това. Под влияние на Христовия импулс в Шестата културна епоха на Петата раса, която епоха е означена в Апокалипсиса с името Филаделфийска Църква, ще се образува една група от хора, излъчени от цялото човечество, начело със славянството, които ще приложат духовната, братската Любов в живота си и ще дадат пример за един нов начин на живот. Те ще бъдат квасът, който ще закваси по-късно и други хора. Но по силата на Закона на Полярността, всички хора не ще могат да приемат този духовен импулс, защото на него противодейства друг импулс, който идва от средата на това същество на Злото, който има противоположна тенденция - на разединение, на егоизъм, на материализъм. Христовият импулс изразява вътрешният, дълбок стремеж на душата към нейната първоначална родина - Божествения свят. А другият импулс изразява този стремеж, който е породен в процеса на слизането и е предаден от животинската природа на груповите души. И затова Учителя казва: "В човешката душа има два стремежа - единият я тегли нагоре към Слънцето, а другият я свлича надолу към центъра на Земята. На който импулс се отдаде душата, в такава посока отива нейното развитие."

И Гьоте, който е познавал този закон, казва във „Фауст": ,Чувствам, че в мене живеят две души - едната ме тегли нагоре към Слънцето, към възвишеното, красивото, великото, а другата ме тегли надолу към Земята - към преходния, лекия живот на развлечения и удоволствия." Всеки човек чувства тези два стремежа в себе си и на който даде път, такава посока взема неговият живот. И задачата на окултните и духовните движения в света е да подхранва този духовен стремеж в душите, който беше пробуден от Христовия импулс, да стимулира човешките души в това направление, за да се създаде едно ядро от хора между човечеството, което да измени начина на живот във възходяща степен, или казано с други думи, което да одухотвори живота, да внесе в него Любовта и духовния елемент и да го осмисли по такъв начин.

Когато тези хора, които са решили да живеят в братство и любов, дадат друга насока на живота на човечеството, тогава постепенно, в течение на Шестата културна епоха на Петата раса, щe стане едно разделение на човечеството - едни все по-ясно ще се очертаят на страната на Христа - това са хората, които искат да приложат Любовта и духовния начин на живот, и другите, които ще продължават стария начин на живот, като все повече се отдават в плен на материалния живот. Това ще бъде първото голямо разделение на човечеството, което ще стане в Шестата културна епоха на Петата раса. И това става под влияние на това същество, за което Йоан казва, че числото на Звяра е 666. Така Шестата епоха на Петата раса е първата шесторка на това число. И една от мисиите на Учителя е да създаде една група от хора, които да бъдат проводници на Божествената Любов, за да може да се образува едно ядро, от което ще се роди човечеството на Шестата културна епоха на Петата раса. Около това ядро ще се групират всички хора, които са приели Христовия импулс. От това ядро на Шестата културна епоха ще се роди човечеството на Шестата раса, която ще бъде носителка на Любовта и Братството и ще бъде Светеща раса. Тази раса ще бъде образувана от тези, които са приели духовния импулс на Христа и са станали проводници на Любовта. А всички, които отхвърлят този импулс и продължат да живеят по стария начин, те няма да имат условие за развитие и постепенно ще се израждат и ще образуват една упадъчна, изродена раса. Тази идея е разработена от автора на романа „Занони", Булвер Литон, в неговия роман „Врил" или „Бъдещата раса".

В течение на Шестата раса ще се развият, както видя -хме, също 7 културни епохи, в течение на които все повече хора ще приемат духовния импулс на Христа и ще преминат в прогресиращата раса, а отпадъчната раса все повече ще се изражда и ще затъва все по-дълбоко в материята. В Шестата културна епоха на Шестата раса ще се даде един. нов голям духовен импулс за духовен живот и тогава още много хора ще минат в новата раса, а другите, които не са приели духовния импулс на Христа, все повече ще отпадат, живеейки под импулса на силите на Злото, символизирано със Звяра с двата рога. Оттук води произхода си втората шесторка на числото 666. Третата шесторка, както ще видим по-нататък, ще дойде от Шестото въплъщение на Земята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...