Jump to content

28. ЕЗОТЕРИЗЪМ


Recommended Posts

28. ЕЗОТЕРИЗЪМ

Тук ще дам една малка отломка из Езотеричното учение на нашия Учител, който е един от Великите Учители, слязъл с важна мисия на земята. Той е в много близки връзки с Господа Исуса Христа и от важните му помощници.
Учителят казва: „Питат ме защо тъй често говоря за Христа. И като ви говоря за Него, аз познавам ли Го. Отговарям: Не само Го познавам, но често съм се срещал с Него. Питал съм Го как е създадена Вселената, как е създадена земята... "
Затова, с помощта на Небето, аз изнесох в моите съчинения важна част от Учението на Учителя, за да достигне то до будната част от българския народ и славянството. Това е желанието на нашия Учител, изрично подчертано от Него. Ще чакаме и ще видим кои ще се включат като доброволци за осъществяването на тази Божествено подчертана цел.
Следва въпросната езотерична отломка на езотеричното Учение на нашия Учител. Според това кой от седемте дена на седмицата, под влиянието на коя от планетите в слънчевата система се намира, Учителят препоръчва да се четат през тези дни следните псалми:
1. В неделя - Слънце - псалом 61.
2. Понеделник - Луна - псалом 143.
3. Вторник - Марс - псалом 27.
4. Сряда - Меркурий - псалом 19.
5. Четвъртък - Юпитер - псалом 112.
6. Петък - Венера - псалом 44.
7. Събота - Сатурн - псалом 25.
За пробуждане на съзнанието Учителят препоръчваше да се чете 32-я псалом.
Аз препоръчвам на моите читатели да си препишат в едно тефтерче някои от дадените от мене части и цели псалми в книгата ми „Вечните истини" - които им харесват, които им допадат и когато почувствуват нужда, да си ги четат.
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...