Jump to content

УРАВНОВЕСЯВАНЕ


Recommended Posts

УРАВНОВЕСЯВАНЕ

Ще разглеждате страха като от всички положения, понеже той постоянно реагира върху вас, постоянно ви влияе. (ООК - ІІІ г. - 29 лекция - 12)

Любовта да се приближава към нас, а страхът да се отдалечава! (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 325)

Вложи Божественото в себе си и не се страхувай. То ще подкрепи всичко добро, към което се стремиш (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 262)

Ще кажат някои, че са бедни, сакати, слепи; не се страхувайте, за вас иде Бог. За богатите не иде ли Бог? За тях не иде, защото те нямат нужда от Него. (СИЛА И ЖИВОТ, II том - изд. 2006 г. София - 450)

Христос се обръща към Своите ученици, понеже знае... че се боят за своите къщи, за своето тяло и им казва: „Не се бойте от онези, които могат да убият тялото, а душата не могат да повредят”. Защо? Ако имате известен капитал вложен в банката и някой човек ви запали къщата, няма да се безпокоите, защото ще направите нова и по-хубава къща. Значи, докато имате капитал във вашата душа, вложен в друго място, няма да се безпокоите. (СИЛА И ЖИВОТ – І серия - изд. 1924 г. - 170)

Човек не трябва да се страхува от Онзи, който го е създал. Достатъчно е да свържете мисълта си с Божията, за да изчезне всякакъв страх от вас. (ЦАРСКИЯТ ПЪТ НА ДУШАТА - 202)

Силната мисъл изпъжда всякакъв страх. Човек със силна мисъл може да влезе при болни от чума, от холера и да излезе здрав и читав. (ЖИВА РЕЧ - 119)

Когато у човека се съединят отрицателното чувство с положителното, чувството на предпазливост и способността за разсъждение, тогава у него се поражда благоразумието, страхът е отрицателният елемент на благоразумието. Следователно Христос иска да каже: „Не разделяйте тия два елемента един от друг, защото щом ги разделите, сир., щом разделите вашия разсъдък от чувството на страх, да се не контролират, без друго ще изгубите и тялото и душата си”. (СИЛА И ЖИВОТ – I серия - изд. 1924 г. - 173)

Страхът е на място, но трябва да го свържеш с човешкото разсъждение; когато те е страх, ще разсъждаваш правилно има ли условия, има ли причина за този страх. (РАЗУМНИТЕ СЪЩЕСТВА - изд. 2003 г. - 28)

При сегашното анормално живеене всеки човек ще се намери в един скелет, неспособен за работа, за мислене, за действие. И затова Христос се обръща към своите ученици и им казва: „Не бойте се”. За да можем да регулираме туй чувство - страхът, трябва напълно да се обосновем на Божествения Закон, на съзнанието в нас, че сме свързани с Бога. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия – изд.1924 г. - 173)

Едно време, хората бягаха от ада, страхуваха се от него, днес те живеят в ада и работят за повдигането на онези души, които са паднали и са се отклонили от правия път. (СИЛА И ЖИВОТ, ІІ том - изд. 2006 г. София - 321)

Да изпълнява човек Божията воля - ще живее без страх от смъртта. За онзи, който е свързан с живият Господ, смърт не съществува - той чува Божия глас и изпълнява Волята Му. (СИЛА И ЖИВОТ, II том - изд. 2006 г. София - 405)

За да не се страхувате, уповавайте се на Бога. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 51)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...