Jump to content

НЕДОПУСКАНЕ НА СТРАХА


Recommended Posts

НЕДОПУСКАНЕ НА СТРАХА

За да не се страхувате, уповавайте на Бога. Той е най-силният, най-разумният, най-мъдрият. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 51)

В държава, в която няма ред и порядък, нито справедливост, ще видите, че поданиците са крайно страхливи. Там дето владее пълен ред и порядък, и справедливост, страхът отсъства. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 50)

Когато греши, когато върши престъпления, човек всякога се страхува. Трябвало е той да бъде предпазлив, внимателен преди да е сгрешил. Предпазливостта трябва да предшества страха. Благоразумието трябва да предшества предпазливостта. Благочестието пък трябва да предшества благоразумието. (МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПРИДОБИВКИ - 45)

Мисълта трябва да бъде абсолютна чиста. Тази мисъл прави човека талантлив, тя изпъжда страха вън от него. Чистотата е най-доброто оръжие против страха. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 159)

Казано е в Писанието: „Любовта изпъжда страха навън.” (СИЛА И ЖИВОТ - ІІ том - изд. 2006 - 19)

Любов и страх са неща несъвместими. Там дето е Любовта, страха го няма; там дето е страхът, Любовта я няма. Любовта е признак на пълнота, на единство във всички сили, чувства и способности на човешкия дух; а страхът е признак на отсъствие, разединение на тая вътрешна хармония, на душевния мир. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия – изд. 1924 г. - 181)

Аз не искам да се обърнат хората към Бога от страх... Аз говоря от Любов, която не иде от страха... Любовта ще оправи света. (ООК - ІІІ г. - 29 лекция – 19)

Някои от вас се запитват: защо Учителят ни е събрал? Ние нищо не разбираме. Защо не е събрал по-учени хора от нас? Защото онези са по-страхливи (OOK - III г. - 29 лекция - 19)

Вие казвате: „Ще умра, ще ме заровят в черния гроб... Но човеците не са в гробовете, това да не ви плаши, аз не ги виждам в гробовете. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІ том - изд. 2006 - 268)

Някои ясновидци виждат умрелите и се разговарят с тях, като с живи хора. За да вижда умрелите и да се разговаря с тях, човек трябва да бъде силен, да издържа на вибрациите, които те имат. Не може ли да издържа на вибрациите на умрелите, човек преживява голям страх. За да издържа, той трябва да гледа на умрелия като на жив. (СВЕТОТО МЯСТО - изд. 1939 г. София – 107)

Като ученици, вие трябва да правите упражнения, да се калявате, да издържате на всичко, каквото се изпречи на пътя ви. За това се изисква самообладание. Да издържаш на всичко, това не значи да претъпиш нервната си система, но да я калиш. При добре развита чувствителност, човек трябва да има здрава нервна система, да издържа на всички напрежения и вибрации. (СВЕТОТО МЯСТО - изд. 1939 София - 107)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...