Jump to content

СЛУЖЕНЕ НА БОГА


Recommended Posts

СЛУЖЕНЕ НА БОГА

Как ще служите на Бога? Като внесете Любовта в сърцата и в душите си, а изнесете страха навън. И без страх не може, но вложете Любовта вътре в себе си, а страха изнесете отвън. Недоволен си, страхът е вътре, Любовта вън; доволен си - страхът е вън, Любовта - вътре. Несправедлив си - страхът е вътре, Любовта - вън; справедлив си - страхът е вън, Любовта – вътре. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 270)

В правото дело на Господа, в правото дело на човечеството, в правото дело на народа, в правото дело на обществото, в правото дело на дома, в правото дело на индивидуалната душа, не трябва да има ни страх, ни боязън, ни колебание, ни малодушие, ни отстъпление от великото начало на живота. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия - изд. 1824 г. - 181)

Ако вие сте добили опитност от толкова хиляди години, страдали сте, държали сте високо знамето на Истината, не се плашете от ония, които убиват тялото, и сте се жертвали за възтържествуване на правдата, за тържеството на Царството Божие, Господ ще ви въздигне наново, той ще ви възкреси. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия – изд. 1924 г. – 181)

Идеалът на геройството седи в това - когато те турят на позорния стълб за правото дело, да можеш с великодушие да понесеш всички страдания, всичкия позор, всички хули и всички злорадства и обвинения, па било то и на целия свят, и да кажеш на Майка си: „За Тебе, Която Си ме родила в тоя Божествен свят, аз жертвам всичко. В любовта Ти аз намирам своята последна опора на моята душа. Страхът от света, от онези, които убиват моето тяло, е отживяло своя век. Аз не се боя, защото Те познавам.” (СИЛА И ЖИВОТ – I серия - изд. 1924 г. - 182)

Не значи, че в живота няма опасности. Има опасности, но човек се натъква на тях само когато нарушава разумните закони на Природата. Докато е в хармония с тях, никакви опасности не съществуват за него. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 66)

Изучавайте Божествените закони, които ще ви доведат до Божественото знание. Имате ли това знание, вие ще бъдете безстрашни, силни, търпеливи. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 318)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...