Jump to content

3. УСМИВКАТА НА ПРИРОДАТА


Recommended Posts

3. УСМИВКАТА НА ПРИРОДАТА

Кой здрав човек не очаква с трепет събуждането на малкото дете от здрав, освежителен сън, за да види онази топла, чиста, красива усмивка, отправена към любещата му майка? Кой човек не очаква с трепет първите лъчи на изгряващото слънце?
Кой човек не очаква с трепет първия ден на пролетта!
Някои наричат пролетта усмивка на природата и с право я наричат така. Когато дойде пролетта, всичко се усмихва: цветята покълват, растат, цъфтят; хората се радват и веселят; всичко живо се раздвижва и поема своя път. Иде пролетта, иде първият ден - ден на пролетното равноденствие, ден на уравновесяване силите и енергиите на природата. Кратък, но мощен е този момент. Наричат го момент на пробуждане, момент на възраждане, момент на възкресение. Богат, мощен е този момент, защото крие в себе си елементите и на лятото, и на есента, и на зимата.
Нека и ние се радваме на пролетта, която носи тези условия! Знаем, че възможностите за обновяване на човека са много: и физически, и духовни. Човек всякога може да бъде и дете, и юноша, и възрастен, и мъдър. Видяхме образец! Да следваме неговия път неотклонно! Това е желанието ми към всички и за тази пролет, и за вечната пролет, както я нарича Учителят.
Една пролет съществува.

22 март 1964 година, София.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...