Jump to content

Recommended Posts

ВСЕЛЯВАНЕ

Когато някое Възвишено, Разумно същество иска да предаде своята радост, своята любов, то избира някоя човешка форма, чрез която я предава Това Възвишено същество се вселява, например, в една красива мома, която запалва чергата на някой млад момък от четирите краища. Той ходи, обикаля около нея, но един ден това възвишено същество напуща момата и любовта на момъка към тази мома изчезва. Сега той намира, че тази мома не представлява нещо особено. По тази причина, именно, ние виждаме, че хората постоянно се влюбват и разлюбват. Това показва, че Любовта иде отгоре. На Земята тя се проявява временно, а расте и се развива само в Божествения свят... Дойде ли Любовта, ти се радваш; замине ли, ти скърбиш. Не скърчават добродетелите, значи трябва да стане една промяна в съзнанието на онзи, който отива по местата в природата, които са по-чисти, по-свещени. Там живеят Висши същества и ако дойде един човек, който не е готов, ще се осакати от силните им вибрации. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І том - 29)

По този начин, по който сега отивате на планината не може да се отиде на тези места... Не, с това тяло, но трябва по друг начин. Природата прави пусти свещените места, там не никнат растения, няма и животни; тогава и човек не се вясва там, понеже нищо не го привлича, тъй като са пусти, а и от друга страна, понеже те са и непристъпни. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 30)

Възвишеният свят, с който сте свързани, е положителен. По отношение на него, вие сте отрицателни, вследствие на което той работи за вашето развитие и оформление. Когато вашите мисли и чувства проникнат между съществата от Разумния свят, те веднага започват да ги обработват. Каквото изработят, те го връщат пак на Земята. Всеки човек взима това, което е направил. Какво ще получите зависи от материала, който сте изпратили. (РЕАЛНОСТИ И СЕНКИ - изд. 1941 г. София - 47)

Които ви любят, те са горе; които слугуват, те са долу. Търсите ли слуги, на Земята ще ги намерите; търсите ли онези, които ви любят, на Небето ще ги намерите. (Смени в природата - 155)

Окултната наука е създадена от онези Възвишени, Разумни същества, които ръководят съдбата на човечеството. (ДОБРИ НАВИЦИ - 44)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...