Jump to content

36. НЕРЪКОТВОРНИЯТ ОБРАЗ НА УЧИТЕЛЯ


Recommended Posts

36. НЕРЪКОТВОРНИЯТ ОБРАЗ НА УЧИТЕЛЯ

Когато четях Xl-я том на „Изгрева", за неръкотворния образ на Исус Христос, като светкавица изплува в съзнанието ми споменът, разказван ми от сестра Надка, съпругата на брат Йордан Симеонов (Данко). На нея лично сестра Веса Козарева е предала своята опитност.
Учителят и още един брат правят барака на Изгрева за сестра Веса Козарева. Денят, в който е била завършена бараката, Учителят казал на сестра Веса да Му полее да се измие. След това сестра Веса Му подава чисто бяла кърпа да се избърше. Като се избърсал, Учителят подава кърпата на сестра Веса, която учудена вижда образа Му върху нея. Тогава Учителят й казал: „Всеки ден да избърсваш много добре прозореца на бараката си." Тя стриктно изпълнявала това Негово поръчение и всяка вечер е виждала образа Му в стъклото на прозореца. А неоценимата бяла кърпа с неръкотворния Му образ е държала в едно нейно реликва сандъче.
Попитах сестра Надка къде е сега тази свещена кърпа? Отговори ми, че не знае. Знае само, че сестра Веса на никого не е показвала кърпата, а след нейното заминаване не е известно дали е намерена от близките й.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...