Jump to content

ДОКТОР УИЛСЪН И МАЛКОТО МОМИЧЕНЦЕ


Recommended Posts

ДОКТОР УИЛСЪН И МАЛКОТО МОМИЧЕНЦЕ

Ето какво разправя един английски лекар, доктор Уилсън.

Той бил млад лекар, много способен, талантлив, свършил университет с отличие, имал отлична практика в Англия. На млади години той се заинтересувал от окултизма в някое братство, и там той трябвало да даде обещание: 10 години да не даде никому, нито на мъж, нито на жена, да го целунат, нито даже ръката му. А като минат 10 години, той е свободен. И започва доктор Уилсън своя подвиг. Пет години минали благополучно. Един ден го въвеждат в едно благородно семейство. Там имало две малки момичета, едното на 10, другото на 12 години. По-голямото на 12 г., било заболяло от тифусна треска. Идва този доктор и сполучва като млад лекар, да го излекува. Когато момиченцето оздравяло, идва малкото момиченце при доктора и иска да го целуне, задето той излекува сестричето й. “Недей ме целува, казал лекарят, недей, лицето ми е нечисто, не го целувай.” - “Тогава, дайте поне ръцете.” - “Но…недей, не ги бутай.”

-“Защо да не те целувам, аз толкова съм благодарна, защото ти спаси моето сестриче.” - “Но и ръцете ми са нечисти; като стана чист, а ти като станеш голяма мома, аз ще дойда и може тогава да ме целунеш.” - “Но след 10 години, тогава аз не мога, какво ще кажат мама, тате, хората какво ще кажат?” - “Тогава аз ще те целуна.”“Сега ме целуни.” –“Сега не може.” Малкото момиченце не разбира този особен доктор защо и за какво, и казва: ”Аз сега съм малка и няма опасност.” - “Не, не, сега не съм чист, след 10 години ще бъда чист, тогава.” Но тя му казала: ”Тогава може да бъда оженена, а ако ме намериш оженена, тогава не можеш да ме целунеш.” Той сега дал обещание да не го целува никой, а след 10 години тя ще се намери на същото негово място. ”Сега, ако искаш, целуни ме.” Питам сега: момиченцето намира, че сега е времето. Той намира, че не му е сега времето, той е дал обещание. В противен случай той ще бъде безчестен.

И тъй, вие се намирате в едно неразбиране на живота, и от едната и от другата страна - мъже и жени, всякога има

противоречия в света. Защото често вие се ангажирвате да вършите неща, които сами по себе си представят нещо несъществено.

Синът Божи, НБ, 30 октомври 1921 г. в София.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...