Jump to content

ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ НА ЗЕМЯТА


Recommended Posts

ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ НА ЗЕМЯТА

На Земята човешката форма се предпочита пред всички останали форми, защото съдържа най-много сили и възможности за добър и разумен живот. (НОВИЯТ ЧОВЕК - 221)

Животът е целта, към която се стремим, познанието е методът за постигане на тая цел, а Бог е средата или условията, от които можем да черпим тоя живот. (СИЛА И ЖИВОТ - І том – изд. 1324 г. - 121)

Най-ценното нещо, което човек има, това е животът. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 165)

Самият живот зависи от Бога. (АБСОЛЮТНА ЧИСТОТА - 10)

Бог се изявява именно чрез живота. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 18)

Носете в себе си мисълта, че животът, който ви е даден, е най-великото благо за вас. (ДЕЛАТА БОЖИИ – 18)

Любовта към Бога ражда живот. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 140)

Когато любовта се проявява, тогава и животът иде. Животът не е нищо друго, освен прииждане на енергия. (НИ МЪЖ, НИ ЖЕНА – 9)

Ако не даде възможност на Любовта в себе си да се прояви, човек не би могъл да придобие живота... Без Любов, животът не може да се прояви... Животът е проява на Любовта. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО – 87)

Думата „живот” подразбира разумност. Дето няма разумност, и живот няма. (НАШЕТО МЯСТО - 83)

Какво нещо е животът? - Най-великото изкуство на Земята. Да може човек правилно да живее, това значи да владее най-великото изкуство в света. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 223)

Животът е най-великото благо, което притежавате. Щом има живот, всичко може да придобиете: и знание, и свобода, и Светлина. (ОТВОРЕНИ ФОРМИ - 149)

Съвременните хора са изучавали всички науки, но не и науката за живота. (ДА ИМ ДАМ ЖИВОТ - 67)

Това е живот вечен, да позная живота, който е вложен в мен, както и онова, Което Поддържа този живот. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 19)

Животът съдържа в себе си ред условия и възможности за развитието на съществата. Не могат ли да използват живота правилно, живите същества са изложени на ред страдания. (КРАДЕЦЪТ И ПАСТИРЯТ - 7)

Като изучава живота си, човек трябва да знае какви възможности се крият в него, за да разбере какво може да изисква от себе си. (ЦЕННАТА ДУМА - 380)

За да изпълни своето предназначение като личност и като душа, човек трябва да работи, да учи, за да има пари, с които може да влезе в гостилницата. Той трябва да има и знание, с което да влезе в живота. (ЦЕННАТА ДУМА – 105)

По какво съдите, дали животът има смисъл? Ако съзнанието ви е будно, животът има смисъл за вас; ако съзнанието ви не е будно, животът няма никакъв смисъл. Докато човек мисли, чувства и постъпва право, животът има смисъл; щом не може да мисли, чувства и постъпва право, животът няма смисъл. Ако мозъкът, дробовете и стомахът на човека работят добре, животът има смисъл за него; ако не работят добре, животът няма смисъл. Ако човек има приятели, животът му има смисъл; изгуби ли приятелите си, животът му се обезсмисля. Значи, смисълът на живота се определя от правилните отношения на човека към самия себе и към окръжаващите. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 162)

Когато се говори за разумен живот, подразбираме прилагане на законите... Никаква религия и наука, никакъв обществен строй, никакво възпитание, никаква култура не могат да се поставят на здрава основа, без вътрешно разбиране законите на живота. (НОВИЯТ ЧОВЕК - 220)

За умните хора, които разбират законите, сегашният живот е благо. За глупавите, които нищо не разбират, животът е мъчение и страдание. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 153)

Възлюбете живота. Това е задачата на всеки човек. (СВЕТОТО МЯСТО - 157)

Страданията в живота не са нищо друго, освен условия за изучаване науката на великия живот. (ДА ИМ ДАМ ЖИВОТ - 67)

Помнете: всичко, което става на Земята, е предметно учение. (ЦЕННАТА ДУМА – 67)

Върху нашия живот оказват влияние 50 % съдбата, Природата; 25 % - ние сами и 25 % - обществото. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1921 г. - 39)

Същността на живота е да влезем в хармония с него. (МИРОВАТА ЛЮБОВ И КОСМИЧНАТА ОБИЧ - 13)

Един ден, когато минете от единия край на живота до другия, вие ще бъдете истински герой. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО – 116)

Всички форми в света да се разрушат, животът няма да изчезне... животът е без начало и без край. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 153)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...