Jump to content

6. ВЪЗБРАНАТА - Димитър Костов


Recommended Posts

6. ВЪЗБРАНАТА

Димитър Костов

Той имал една позната на име Милка, но не Периклиева. Тя била много млада и искала да се ожени за него. Тогава той бил 30-годишен и й казал, че това не е правилно, защото тя е много млада за него.
По-късно тя се омъжила, имала и деца и като се срещнали веднъж, тя пожелала той да й работи зъбите. По същото време Николай Шиваров, който имал брат инженер и бил заминал за СССР, не се обаждал дълго време. Николай се безпокоял за брат си и бил помолил да попитат Учителя дали е жив брат му и защо не се обажда. Като запитали Учителя, Учителят мълчал и нищо не отговорил. Втори път Николай отново помолил да попитат Учителя да каже нещо за брат му, който е в СССР. Тогава Учителят отговорил, че брат му е там, където е шест месеца нощ и шест месеца ден, но че ще си дойде в България. Тук всички го забравили. А там имал възбрана да се завърне.
А в това време Димитър Костов нали работил зъбите на въпросната Милка, й разправил случая за брата на Николай Шиваров и че нищо не се знае за инженера Шиваров. А Милка била от ЦК на БКП и запитала как се казва точно името му. Той й казал името. А Милка отишла направо при Георги Димитров и след известно време въпросният инженер се завърнал в България, обаче никому нищо не говорел къде е бил и защо е бил там, където е шест месеца ден и шест месеца нощ. Точно както бил казал Учителят. Мълчал от страх. Тук имал възбрана.
Димитър Костов от 13-годишен познава Учителя. Майка му го завела на ул. „Опълченска" 66. Още като Го видял за пръв път, Димитър Костов си казал, че това не е човек, а Бог. Но като видял, че Учителят отива в тоалетна, се бил разочаровал. „Може ли Бог да ходи в клозет? Не може!" Имал вътрешна възбрана да не го възприема като Учител.
С Ерна се бил видял случайно в Париж, а се оказало, че живеят съвсем наблизо, почти „ви за ви". После тя отишла в Америка и го поканила да отиде при нея за шест месеца. Така той работил там 5 години, през което време внасял минимални вноски за пенсия. Сега получава социална пенсия от Америка, с която спокойно си живее в България. Ако бил внасял повече, щял да има по- висока пенсия. Сега възбраната се е вдигнала. Живее си спокойно старините. И вярва, че има един Бог и един Учител. И едно Слово на Бога!

Записала: Марийка Марашлиева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...