Jump to content

ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ


Recommended Posts

ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ

„Ние искаме да умрем.” Не, приятели, никога не искайте да умрете! Искайте от Бога да живеете, а не да умирате... А сега някой казва: „Дотегна ми животът, искам да умра”. Да умреш! Няма по-голямо престъпление от това. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА – изд. „Фотинов” - 265)

Една от задачите на съвременния човек е да продължи живота си. След грехопадението човек е съкратил своя живот. Той трябва да работи върху себе си, да продължи живота си, да се върне в първото си положение. (БОЖИЯТ ГЛАС - 36)

Под думите „продължаване на живота” разбираме разумност. Животът не може да бъде дълъг, без разумност. (ООК - IV г. -16 беседа- 5)

Човек живее, докато мисли, чувства и постъпва правилно. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 42)

Умът е, който продължава живота. Ако човек мисли правилно, удължава живота си. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН – 18.11.89)

За продължаването на човешкия живот са необходими две неща: здрава и силна мисъл и широчина в чувствата. За постигането на тия две качества е необходимо търпение. (ООК - IV г. -18 беседа - 9)

Разумността е един от факторите за продължаване на живота. Вторият фактор е любовта. (OOК – IV r. – 18 беседа - 5)

Вие не можете да продължите живота си без Любов... Да имате разширение в чувствата, да сте еднакво разположени спрямо всички хора. (ООК IV г. – 18 беседа - 5)

Освен това, толкова да сте предвидливи, че да не влизате в стълкновение с никого. (ООК – ІV г. - 18 беседа - 6)

Като влезе Любовта у нас, тя оплодотворява всичко, развива деятелността ни и осмисля нашите мисли, чувства и постъпки. Дойде ли Любовта у нас, ние ставаме силни, бодри и радостни. (НАШЕТО МЯСТО - 77)

В Любовта има нещо, което привлича хората. В истинската Любов, като срещнеш един човек, който те обича, твоят живот ще се продължи най-малко с една година. Ако десет души срещнеш, които те обичат, десет години ще се продължи животът ти. Ако срещнеш 50 души, които те обичат, с 50 години ще се продължи. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ – 344)

За да се продължи човешкия живот, в чувствата на човека трябва да се създаде една вътрешна пластичност. Тъй, щото, отдето и да дойде ударът, човек нищо да не почувства, гъвкав да бъде той. (ООК – ІV г. - 18 беседа - 8)

Колкото по-естествен, нормален живот води човек, толкова по-дълго живее. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 279)

Иска ли да продължи живота си, човек трябва да води прост, чист живот, без никакви чужди влияния, без никакви външни примеси. Срещнете ли такъв човек, ще видите, че животът му е прост, скромен: в храна, в облекло, в отношения. (БОЖИЯТ ГЛАС - 37)

Радвайте се на изгряващото Слънце, ако искате да продължите живота си. (НОВОТО НАЧАЛО - 38)

Който вярва в Слънцето, той се подмладява. (СИЛИТЕ НА ПРИРОДАТА - 30)

Трябва да знаете, че светлината е един от великите фактори не само за умственото развитие на човека, но и за характера, и за дългия му живот. (МОК – ІІІ г. - 9 6еседа - 160)

Ако диша дълбоко, човек ще живее повече време на Земята; ако диша повърхностно, плитко, годините му са преброени. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 304)

Който прави 25 вдишки в минута, едва ще доживее до 25 години; който прави 24 вдишки в минута, ще живее 26 години; който прави 23 вдишки, ще живее 28 години; който прави 22 вдишки, ще живее 30 години; който прави 20 вдишки, ще живее 35 години. Това са приблизителни числа, а не абсолютни. Колкото по-надолу слиза във вдишките, толкова повече се увеличава броят на годините. Който дойде до 4 вдишки, годините се увеличават на 85 ÷ 90. И най-после стигнете до една вдишка и издишка в минута, годините се увеличават на 120. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 123)

Дългият живот зависи и от правилното хранене. Ако знае как да се храни, човек може да живее повече време. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 305)

Две неща продължават живота: разумно хранене, т. е. спазване на известна диета и нормални страдания. Като не преяжда и не си дояжда, човек пак продължава живота си. Ако знае как да се храни, човек ще живее повече години, отколкото, ако преяжда и живее в изобилие. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 49)

Който иска да продължи живота си, трябва да се въздържа - От какво? - Първо, от много ядене. Винаги ще оставаш малко гладен, да не си дояждаш. Така в организма остава известен запас от неизползвана енергия, която го обновява. Ако преяждаш, ти съкращаваш живота си. (ПОУЧАВАШЕ ГИ - 93)

Никога да не преяждаш и всякога да ядеш с благодарност и доволство - ето две правила за продължаване на живота. (ПОУЧАВАШЕ ГИ - 93)

Многото ядене изтощава човешкия организъм. Колкото по-малко човек яде, толкова повече животът му се продължава. (МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПРИДОБИВКИ - 133)

Киселото мляко може да продължи живота с 10 ÷ 20 ÷ 30 години, не повече. Що се отнася за продължение на живота от киселото мляко, това не е още доказано. (ВЕХТОТО ПРЕМИНА - 9, 10)

Гладът продължава живота на човека, води го към безсмъртие. (ЗА СЪДБА ДОЙДОХ - беседа 8 - 12)

Който иска... да продължи живота си, той трябва да запази подвижността на тялото си. За тази цел човек трябва да не преяжда и да пие гореща вода, която помага за разтваряне на утайките, които се образуват при храненето. От друга страна, горещата вода предизвиква изпотяване, при което, чрез потта се отделят токсините от организма. (ОТНОШЕНИЕ НА ПРОСТИТЕ ИСТИНИ КЪМ ЧОВЕКА - 214)

Здравето ви, способностите ви зависят именно от вашите клетки. Ето защо, всяка сутрин пращайте по една добра вълна към всички ваши клетки. Вечер, преди лягане, пак им пратете по една добра мисъл и си легнете... Постъпват ли хората по този начин, ще продължат живота си с колкото години искат. (МОК - III г. - 22 беседа - 36)

Човек може да измени клетките на своето тяло и да живее колкото иска, стига да узнае съединителното равновесие на нещата, което е било известно на древните народи. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН – 08.11.90)

Някой казва, че остарял, че никой не се интересува от него... Остарял е само оня, който не иска да плаща дълговете си. Който е готов да плаща дълговете си, той всякога се подмладява. Който изправя погрешките си, се подмладява; който не изправя погрешките си, остарява. Безсмъртен няма да станеш, но ще продължиш живота си поне с 10 ÷ 15 години. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - 53)

Като престане да греши, грешният продължава живота си. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 14)

Късият живот се дължи на отсъствие на музика в човека. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 283)

Сега като се продължава живота ви, не взимайте на гърба си товара на света... Старайте се да не задържате никаква горчива мисъл в ума си. (ООК – ІV г. 18 беседа - 9)

Колкото повече идеи има човек, толкова по-голяма е възможността за продължаване на неговия живот. (ЧЕТИРИТЕ КРЪГА - 226)

Някой път продължителността и съкращаването на живота зависи от бързината или интензивността на живеенето. (ООК – ІV г. - 18 беседа - 5)

Ако бащата носи в себе си условия за дълъг живот, и синът може да живее дълго. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 44)

Казвате, че религията продължава живота. Ако се говори за истинската религия, така е. Тя дава на човека начин как да живее правилно. Тя го упътва към Бога - правата посока на неговия живот. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 279)

Всеки, който иска да живее дълъг живот, той трябва да има някакъв запас. Остане ли да живее на някакво подаяние, да се моли на Бога, да се продължи живота му, неговата работа е свършена. Ние трябва да се молим на Бога, не да продължи живота ни, но да ни научи, как да спазваме законите, за да разработим и увеличим онзи капитал, който ни е даден от преди хиляди години, от памтивека още. (ВЕХТОТО ПРЕМИНА – 11)

Ако човек реши да изпълни волята Божия, неговият живот се продължава... Всеки човек живее толкова, доколкото е решил да изпълнява волята Божия. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА – 366).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...