Jump to content

ИЗПЪЛНЯВАНЕ ЧУЖДА ВОЛЯ


Recommended Posts

ИЗПЪЛНЯВАНЕ ЧУЖДА ВОЛЯ

Човек не подозира, че мислите и чувствата му са преплетени с мислите и чувствата на други същества, и при известни условия той върши това, което някога му е било внушено. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 302).

Внушението, на което човек се поддава, иде от две страни: от тъмните сили на Природата и от светлите сили. При първото внушение човек е ограничен, действа като сомнамбул. За такъв човек казват, че е хипнотизирай. При второто внушение човек е свободен и постъпва съзнателно, разумно. За да не попадате под влиянието на тъмните сили в Природата, вие трябва да правите опити, да съсредоточавате мисълта си, да бъдете господар на мислите и чувствата си. Докато не постигнете това, вие всякога ще бъдете жертва на чужди мисли и желания. Сам ще се чудите отде идат известни влияния, но въпреки това, ще изпълните всичко, което ви се внушава. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 302).

Някой се оплаква, че съзнанието му било обхванато от някое чуждо същество, което внасяло в него мрак. Това чуждо същество му нашепвало отрицателни мисли, с цел да го отклони от правия път... Изпаднете ли в такова положение, ще знаете, че това е злото в света, което се изразява чрез същества, които имат за цел да спъват хората. Значи, човек може съзнателно или несъзнателно да даде ход на тия същества в себе си. Ако това е възможно за злото в света, колко повече човек трябва да даде път на доброто в себе си! (ФОРМИ В ПРИРОДАТА - 96).

Когато хората изпълняват волята на един човек, те вършат престъпление, а когато един човек върши волята на много хора, той върши добро. Злото има всякога предвид една личност, а доброто има предвид всички. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ - 1921 г. - 111).

Поне сегашната наука показва: могат да приведат човека в магнетичен сън и да му внушат идея, че след 3 ÷ 4 ÷ 5 ÷ 6 месеца или след една година ще направи нещо. Като дойде времето, той веднага отива и извършва това. (КЪМ ИЗВОРА - 187).

Ако искате да упражните влияние върху животните, дишайте дълбоко и концентрирайте мисълта си, и тогава те няма да ви направят нищо. Ако дишате правилно и мислите правилно, не могат да ви направят нищо, защото правата мисъл е Божествена, а когато Божествената мисъл функционира, злото нищо ни може да направи. То винаги напада слабите хора. (АКО ГОВОРЯ - ІІ том - 19).

Докато не се свърже с Първата Причина и не реши да изпълнява Нейната воля, човек не може да говори за свобода. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 302).

Турете човешкото настрана и дайте път на Божественото в себе си. Само така ще се освободите от човешките внушения, които се движат в съзнанието ви, както картините на някой филм. Съзнанието е чувствителна плоча, на която се отпечатва всичко. (УСТОЙЧИВИ ВЕЛИЧИНИ – 173).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...