Jump to content

ВПЛИТАНЕ


Recommended Posts

ВПЛИТАНЕ

Ученикът трябва да има един широк простор и неговите приятели не трябва да влизат в неговата аура. Вие трябва да пазите аурите. Да влизат в съприкосновение, но да се не вплитат. Защото, ако дойде вятър, ще стане движение. Не вплитайте вашите аури една в друга. Опасно е това. Щом се вплитат, тогава дойде умствено движение и често става разкъсване. (ООK – ІІ г. - 15 лекция - 22).

Когато човек спи, двойникът му излиза от него и отива в пространството. През това време двойникът е свързан с тялото само чрез една нишка. Ако събуждате човека и го стреснете изведнъж, двойникът му не успява да се върне в тялото, вследствие на което се преплита с други двойници в пространството. Ако не знае как да разплете двойника си, човек полудява. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 62).

Двама младоженци пътували с трен от един град до друг. В пътуването им се случило нещастие: два трена се сблъскали. От голямото сътресение, младоженикът се побъркал, заради което веднага бил отведен в болница. Той прекарал в една болница цели 16 години. Един ден той успял да избяга от болницата и направо отишъл на гарата: качил се в един вагон и потеглил за някъде, без да знае къде отива. И този път се случило същото нещастие, каквото преди 16 години: два трена се сблъскали. От голямото сътресение, което болният втори път преживял, умът му се наместил и той оздравял. Той дошъл на себе си и се върнал у дома си. (ЖИВА РЕЧ - 52).

На какво се дължи полудяването на хората? - Много причини има за полудяване на хората, но в дадения случай то се обяснява така: При първото сблъскване на треновете, двойникът на младоженика излязъл вън от него и се преплел с този на неговата възлюбена. При това положение и той, и тя се измъчвали, страдали, но не могли да си помогнат. При второто сблъскване на треновете, вследствие на сътресението, което болният преживял, станало разплитане на двойниците, и той оздравял. Следователно, когато между двойниците на двама души става преплитане, и двамата се мъчат: единият се мъчи, че не може да се разплете, а другият се мъчи, че не може да се освободи от влиянието на първия. Щом се разплетат, и двамата благодарят, че са се освободили. Когато хората са близо, между тях става сблъскване. Щом се сблъскат, двойниците им могат да се преплетат, при което единият от тях може да се умопобърка. Когато е сам, човек никога не може да полудее, но като мисли за някого, често стават катастрофи. Ето защо, когато човек тръгне на път, между много хора, той трябва да мисли само за Бога. Върви ли обаче пеш, и то сам, без хора, тогава той е свободен да мисли, каквото иска. (ЖИВА РЕЧ - 53).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...