Jump to content

СПИРИТИЗЪМ


Recommended Posts

СПИРИТИЗЪМ

Мнозина в съвременния свят има, които се занимават със спиритизъм. Казват, че има духове. Някой им говори, но кой? Някой път минава някой ангел, или арахангел Гавраил, или Михаил, или Наполеон, или Александър Велики, или някой от пророците. Някъде Исайя говори. Кой ли не говори. Те все казват, но те нямат доказателства дали арахангел Гавраил говори. (НАЙ-голям В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО - 522).

Спиритизмът е една опасна област: Дошли баба ти, дядо ти, говорят ти и минават пред теб като духове на светии, на Ангели. А виждаш около тях ангели с черен цвят. Много от тъй наречените духове, са грамофонни плочи и когато ти говори някоя грамофонна плоча не й отговаряй... Ако искат спиритистите да работят, да идат в света, но не между нас. Сега аз ви водя по най-безопасните пътища. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – І т. - 228).

Когато при някой сеанс един от присъстващите е обсебен и започне да лудува, и има даже опасност за живота му, кой е най-лекият метод да се освободи човекът? - Молива и обратни паси. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ, УПЪТВАНИЯ 1919 г. – 109).

При пътуване из България отидох и във Видин. Поканиха ме на едно място, където щяха да правят сеанс. Все учени хора бяха. Казаха ми: „Елате да видите как правим сеанс”. Дойде един българин и влезе в една от жените; той беше неин брат и им каза разни неща за отвъдното, но после не искаше да си ходи. Сестра му почна да удря по масата, Голов духаше, но духът не излизаше от тялото. Стана полунощ, щяха да се компроментират и да кажат хората, че правили сеанс и че една от тях се е умопобъркала. Казах: „Коленичете всички! Турете я в средата и ще четете полека „Отче наш”!” Щом изчетоха „Отче наш”, тя се събуди и попита: „Какво стана с мен?” А другият й брат, който досега не вярваше, като видя всичко това, повярва. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І том - 322).

Не е лошо човек да се съобщава с духовния свят, но той трябва да разбира законите. В старо време онези, които са се занимавали с духовния свят, Питагор, който е учил в Египет, понеже била наука достъпна за жреците, за високопоставените, да се съобщават с другия свят, простият народ не е учил нищо. (НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО - 522).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...